Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Μοναχός Απολλώ, SV2ASP/A

Πνευματικός αδερφός, συνάδελφος ραδιοερασιτέχνης και πάνω απ'όλα φίλος. Γνωριστήκαμε τον Οκτώβριο του 2007 όταν ομάδα ρ/ε από Λευκάδα μαζί με τον SV1DPI επισκεφτήκαμε το Άγιο Όρος. Είχα ακούσει πάρα πολλά για τον Γέροντα Απολλώ και ειδικά από ανθρώπους που δεν τον γνωρίζουν ούτε σε φωτογραφία. Η πραγματικότητα διαφέρει κατά πολύ.

Στην Μονή Δοχειαρίου πέραν των θρησκευτικών καθηκόντων οι μοναχοί δουλεύουν πολύ, από ανατολής έως δύσης ηλίου. Οι ώρες για ξεκούραση είναι ελάχιστες. Παρόλα αυτά ο Γέροντας πάντα βρίσκει χρόνο να αφιερώσει στους επισκέπτες του και ειδικά όταν είναι ραδιοερασιτέχνες. Επίσης από αυτόν τον ελάχιστο χρόνο αφιερώνει κάποιες ώρες για να βγει στον "αέρα" και να δώσει την χαρά του QSO με το Α.Ο σε συναδέλφους από όλο τον κόσμο. Το μεγάλο παράπονο είναι ότι δεν περνάει καλά στην Ιαπωνία καθώς υπάρχει η σκίαση του βουνού προς Ανατολή.

Κατά καιρούς πολλοί συνάδελφοι από το εξωτερικό μου έχουν ζητήσει να μεσολαβήσω για να έχουν ένα sked με τον Γέροντα, κάτι το οποίο γίνεται καθώς πάντα ο Μ.Απολλώ ανταποκρίνεται. Βέβαια δεν έχουν λείψει και οι παράλογες απαιτήσεις όπως πέστου να βγει την τάδε ώρα στα 17 μέτρα πχ. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι εκείνη την ώρα μπορεί να έχει ακολουθία στην Μονή ή να δουλεύει εκτός Μονής ή ακόμα και να ξεκουράζεται. 
Επίσης υπήρξαν περιπτώσεις που θεώρησαν ότι αν μεσολαβούσα θα έπαιρναν άδεια εκπομπής από το Α.Ο. Μάλιστα ένα Ιταλικό team μου έκανε την χάρη να με έχει και χειριστή στην ομάδα που σχεδίαζαν για Α.Ο. Φυσικά δεν ανταποκρίθηκα σε καμιά τέτοια απαίτηση, προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι η σχέση μου με τον Γέροντα Απολλώ είναι καθαρά πνευματική και δεν με αγγίζει καθόλου το γεγονός αν θα εκπέμψω , αμφιβάλλω βέβαια αν το κατάλαβαν....

Μετά από 6 ώρες ποδαρόδρομο...
Βασική αιτία αυτής της ανάρτησης είναι η αμφισβήτηση που δέχεται ο Γέροντας ως προς την γνώση κώδικα morse. Κάθε φορά που θα βγει χειριστήριο αρχίζουν τα τηλέφωνα για το ποιός είναι στο shack του και χειρίζει. Έχουν επινοηθεί διάφορα callsings, μέχρι που αποδεικνύεται ότι ο τάδε πχ Αμερικάνος ήταν σπίτι του και όχι στο Όρος. Θα ήθελα να πω ότι η γνώση κώδικα morse δεν αποτελεί αντικείμενο πυρηνικής φυσικής, είναι κάτι που όσοι θελήσαμε το μάθαμε σχετικά εύκολα. Χρόνος για την εκμάθηση χρειάζεται πολύ λιγότερος από όσο καταναλώνουν ορισμένοι για να αμφισβητήσουν τον κώδικα.








e e
CW Fun


28 σχόλια:

takis perreas είπε...

To SV2ASP/A υποδηλώνει την εναλλακτική θέση του σταθμού Alternative ή εννοεί Athos ως ραδιοχώρα;
Εγώ μπορώ να χρησιμοποιήσω το SV3AUW/A ως εναλλακτική θέση του σταθμού μου από την Καλαμάτα στην Μάνη;
Σε συζήτηση μια μέρα μ' έναν φίλο μας μου εξηγούσε ότι το Α εκεί που στον υπόλοιπο κόσμο εννοεί το αυτονόητο(!) στην Ελλάδα προτωτυπούμε για μιά φορά ακόμα ορίζοντάς το ως Άθως.
Για πες λοιπόν... για πες...!

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

Στο Άθως πρωτοτυπούΝΕ.
Σε όλη την υπόλοιπη Ελληνική επικράτεια, το /Α μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν εκπέμπεις από την ΔΗΛΩΜΕΝΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΣΗ του σταθμού σου.
Απλά, μετά θα τα "ακούσεις" από τους ξένους, γιατί θα σε περάσουν για Αθως (SV/A).
Οπότε, πρακτικά, διαλέγεις εάν θα είσαι σύννομος, ή διασυρμένος, hi!

73

YΓ: Το θέμα σηκώνει (και έχει σηκώσει) πολύ συζήτηση.

Γκιώνης είπε...

Εγω κανω το ιδιο και με την Εφορια. Δηλώνω την εναλλακτικη μου διευθυνση και με βρισκουν.Διπλα απο το Νομό βαζεις καθετο.
Ισχύει.

Σταθη μακρυα απο τα ψηφιακα.

Με αγαπη σε ολους.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Παντως ο Πατερ μπροστα στη Παναγια κραταει μικρόφωνο. Μαλλον απο σεβασμό. Ουτε κλειδια,ουτε ipad.


Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Εσυ μπροστα στη Παναγία θα πάς με το ματσακόνι. Ρε Τακη ειπαμε.

Γκιώνης

CW Fun είπε...

Το πάγιο αίτημα του Γέροντα είναι να δοθεί διακριτικό στο Α.Ο, εννοώ prefix. Δυστυχώς η πολιτεία δεν χορηγεί, ενώ ταυτόχρονα το αναγνωρίζει ως ραδιοχώρα. Στην διαβούλευση έπεσαν πολλοί Γιοσάκηδες και Μοναχές Βερενίκες να πουν το μακρύ τους και το κοντό τους. Το θέμα παραμένει άλυτο ενώ πλέον στο κλάστερ αναγνωρίζεται το /Α ως Α.Ο

Γκιώνης είπε...

Μιχάλη μια και επικοινωνεις και μεσολαβείς με το Γεροντα σε παρακαλώ.

Δημητριος
Μαργαριτα
Ουρανια
Ελένη
Ιωάννης
Νικολαος
Λαμπρος
Παντελης

Να τα μνημονευσει υπερ υγείας?

Το ερχόμενο Σαββατο ειναι το Δευτερο Ψυχοσάββατο για όσους δε γνωρίζουν και ασχολουνται με τους διαγωνισμούς του Σαββατοκυριακου.


Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Παραλληλα κανω έκληση σε όλους τους συναδελφους με Sufix TA να επαναλειτουργησει η Θεολογικη Σχολή της Χαλκης έτσι ώστε ελληνες ραδιοερασιτεχνες να μπορέσουν να εκπέμψουν απο τις αιθουσες της. Τελος θα παρακαλουσα τη Τουρκικη Κυβέρνηση, Ελληνες Ραδιοερασιτχνες να λειτουργήσουν σε Fielday απο την Αγια Σοφιά. ΤΑ/SX1KKE λεμε τώρα.
Αφειστε το Γεροντα ήσυχο. Δε μας πειραξε σε κατι και σιγουρα εχει την αγαπη μας.
Δε ειναι της αρμοδιότητάς σας(μας).

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Το θεμα ειναι οτι.

Διαλογο με το Αγιο Ορος κανεις μεσω Υπουργείου Εξωτερικών.
Το Αγιο Όρος εχει Διοικητη Πολιτικο.
Το Αγιο Ορος εχει το Πρωτο.

Παραλληλα αναλογησου.

Ο Γεροντας ειναι ελληνόφωνας, Ελληνας, με ελληνικο δικριτικο.
Γεροντας Ρωσοφωνος με ρώσικο διακριτό θα ηθελες να βγαίνει με Α.Ο.? Για πες?

Γκιωνης

Γκιώνης είπε...

Ευχαριστω το φιλο που με διορθωνει.
Απο την Αγια Σοφια η Ελληνες θα βγουνε με TA/SX1PKK.Λεμε τωρα.


Γκιώνης

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

Πάντως, εγώ μόνο 1 QSO σε CW έχω επιβεβαιωμένο μαζί του στα 160μ από το 2010.
Τα τελευταία 2-3 χρόνια προτιμούσε και το RTTY...
το μόνο ψηφιακό mode που αγγίζω!

Ευτυχώς, πάντως, που υπάρχει και ο Γέροντας και έχει κάπως συχνή δραστηριότητα, αλλιώς θα βλέπαμε το Άθως στο Top 3, μαζί με τα P5 & KP1.

Προσωπικά, δε με ενδιαφέρει ποιος θα βγει από το Άθως, τί εθνικότητας θα είναι και με τι διακριτικό, αρκεί να υπάρχει δραστηριότητα, η οποία να μην "σαμποτάρεται" από περίεργες και ασαφείς πηγές.

Δεν γίνεται η πρόσφατη αμιγώς Ελληνική προσπάθεια οργάνωσης σοβαρής DXpedition στο Μτ. Athos, με διαμεσολάβηση υπηρεσιών, εφοπλιστών, υπουργείων, στρατού, κτλ. να καταλήγει (ξανά) στις καλένδες, επειδή οι ιθύνοντες του περιβολιού της Παναγίας την έχουν δει κάπως !!

Είχα ζητήσει προφορικά από το Προεδρείο της ΕΕΡ, να λάβει θέση για την κατάληξη που είχε αυτή η προσπάθεια, ίσως και να αναθεωρήσουν την πιθανότητα πρότασης κατάργησης του SV/A από το Current DXCC Entity list (deleted). Ακόμα περιμένω ... και θα περιμένω πολύ απ'ότι φαίνεται...

CW Fun είπε...

Καλό θα ήταν αντί κάθε φορά που υπάρχει μια αρνητική απάντηση από την Ι.Επιστασία να ψάχνουμε τρόπους "εκδίκησης", να βοηθήσουμε ώστε να αποκτησει Prefix το Α.Όρος. Θα ήταν μια κίνηση καλής θελήσεως...

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

Δεν το βλέπω ως τρόπο "εκδίκησης", αλλά το Άβατον να το κρατήσουνε για το θρησκευτικό κομμάτι, ας μη μπλέκουν όλα τα υπόλοιπα.

Συμφωνώ κι επαυξάνω για την καθιέρωση συγκεκριμένου διακριτικού για το Α.Ο., αλλά αν διαβάσεις το βιβλίο του SV1PA, Νικ. Μέρτινου (έχω ένα από τα ελάχιστα αντίτυπα), σχετικά με τη νομοθεσία της τότε εποχής, θα δεις πως καθιερώθηκε ακριβώς το SV/A, και θα αντιληφθείς ότι το υφιστάμενο "καθεστώς" τους βολεύει όλους μια χαρά!

Δε θέλω να επεκταθώ άλλο σε αυτό, απλά είναι άδικο για μας τους κοινούς θνητούς, να μη μπορούμε να ασκήσουμε τα νομίμως κεκτημένα.

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=272439&catid=7

Για να δουμε εαν είναι κολλητικο ... κι αποκτήσει το Όρος το δικο του prefix, επιτέλους!

CW Fun είπε...

Χμμμ, εγώ θα έλεγα ότι εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. Αν δεν υπήρχαν οι ξένοι θα είχε δοθεί το πρέφιξ.

Γκιώνης είπε...

Αμα λεω οτι υπάρχει προβλημα με τους ρωσόφωνους.
Για πες, Για πες για τους ξένους.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Βρηκα ενα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο.

http://www.southgatearc.org/news/2014/february/war_on_the_short_waves.htm#.Uw4i5OPIZCI

Για ριξτε καμια ματια.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Καλα ρε καντε και κανενα διαλειμα. γραψτε κανενα σχόλιο.Πεσατε με τα μούτρα στο βιβλίο.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Διάβασα το κείμενο του Μιχάλη και χάρηκα διότι μου θύμισε πολλά.
Είμαι προσκυνητής του Αγίου Όρους από παλιά και γνωρίζω πολύ καλά τον Γέροντα αλλά και το έργο του.
Το έχω δει σχεδόν σε όλη του την καθημερινή ζωή , που ξεκινά στίς 3 το πρωί , κάθε μέρα, και τελειώνει αργά το βράδυ.

Πάντα πρόθυμος σε όλες τις εργασίες της μονής , από την Εκκλησία που, είναι και το κύριο μέλημα του, έως και τις ποιο ταπεινές , μια και είναι υπεύθυνος για όλη τη φροντίδα της Μονής.
Γνώρισα την Μονή , όχι όπως την βλέπομαι σήμερα , αλλά ένα πραγματικό ερείπιο, και ένα μεγάλο βάρος είχε πέσει και στον π. Απολλώ.
Όπως έγραψε και ο κ.Γιάννης , η ανάγκη τον έκανε να γίνει ραδιοερασιτέχνης και χωρίς να το καταλάβει βγήκε στον αέρα.
Πολλές φορές μου έλεγε, πως αν σήμερα μου έλεγε κάποιος να γίνω ασυρματιστής δεν θα γινόμουν, διότι έχει περάσει πολλές πικρίες, και το βλέπομε και σήμερα εδώ.
Ήταν χαρούμενος και έλαμπε το πρόσωπό του όταν συζητούσαμε για την βάπτιση της Ιταλίδας Καθηγήτριας του Βασιλικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου σήμερα Βερονίκης και του Γερμανού Γεωλόγου Μιχαήλ, που γνώρισαν την Ορθοδοξία με την επικοινωνία που είχαν μέσω ασυρμάτου.
Μου έχει δείξει γράμματα Αμερικάνων ασυρματιστών που ζήτησαν μέσω αυτού την βοήθεια της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου και πράγματι έγιναν θαύματα.
Δεν θα ξεχάσω τον Larry που είχε καρκίνο στα οστά και ήταν στο τελευταίο στάδιο αλλά ζει ακόμα σήμερα , μετά από χρόνια, όπως και τον γιατρό Rick που μέσα στην οικογένεια του έχει πολλά θαύματα και ήρθε από το Michegan να ευχαριστήσει την Παναγία και να γνωρίσει τον π. Απολλώ.
Όλος ο εξοπλισμός είναι προσφορά ραδιοερασιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συνάντησα κάποιες φορές κάποιους ραδιοερασιτέχνες που του έφτιαχναν τις χαλασμένες κεραίες, για να μπορούν να τον ακούν .
Αν με ρωτήσεις πότε μπορούσε να εκπέμπει , αυτό είναι ένα άλλο θέμα .
Όταν οι άλλοι ξεκουράζονταν, αυτός θυσίαζε το χρόνο του να δίνει χαρά σε όλο τον κόσμο, κάποιες φορές στάθηκα δίπλα του να τον ακούω.
Παρόλο που δεν γνωρίζει καλά ξένες γλώσσες απορούσα πως μπορούσε και συνεννοείτο με όλες τις φιλές του κόσμου. Μια μέρα τον άκουγα να μιλάει με ένα γιαπωνέζο ασυρματιστή και έκανα τον σταυρό μου ... Μού είπε " εμείς συνεννοηθήκαμε κατάλαβε αυτό που ήθελε να μου πει και πήρε την απάντηση ..."
Φυσικά εμείς που τον έχομε γνωρίσει ξέρουμε την προσφορά του όχι μόνο στους ραδιοερασιτέχνες , αλλά και σε άλλους που ζητάν την βοήθεια του. Ένας από αυτούς είμαι και εγώ και τον ευχαριστώ.
Καλό θα είναι αντί να τον πετροβολάμε , ας κάναμε τον κόπο να τον γνωρίσομε από κοντά η γράφοντας του ένα γράμμα και να μας εξηγήσει τις απορίες μας για το αν προσεύχεται και γιατί χάνει το χρόνο του να" διασκεδάζει" με τον ασύρματο ...
¨Όσοι καλοπροαίρετοι θέλετε να γνωρίσετε τον γέροντα μπορείτε να δείτε και τα όσα έγραφε πριν χρόνια σε ένα διαδικτυακό περιοδικό www.5-9rerort.gr τεύχη 60 έως 110 επίσης μπορείτε να ψάξετε στο διαδίκτυο στο "sv2asp/a"
http://www.qrz.com/db/SV2ASP
https://www.youtube.com/wath?v=TJC4Y4bPhpg https://www.youtube.com/watch?v=_zY2Q9CGeSg https://www.youtube.com/watch?v=8zPTRVYkMyg https://www.youtube.com/watch?v=pWOcoXpML1A https://www.youtube.com/watch?v=D9KOGWOCLdw https://www.youtube.com/watch?v=zfzn4NaQ3QI
Ευχαριστώ για την φιλοξενία και εύχομαι σε όλους καλή μετάνοια και καλή σαρακοστή.
Κώστας Σουλιώτης

Γκιώνης είπε...

Αφειστε τα δαιλειματα και διαβαστε το βιβλίο.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Αγαπητέ Κώστα θα ήθελα με το παρρόν σχόλιο να σου μιλήσω και για κάποιον άλλο Αγιο του Ασυρμάτου.
Εκανε και αυτός θαυματα στην εποχή του.
Ειναι ο Νικος ο Μπελογιάννης.

https://www.youtube.com/watch?v=YU7mDRVbIE0

Γυριστηκε και ταινία προς τιμήν του.

https://www.youtube.com/watch?v=9ULf3Q7hSXg

Μια και εχουμε τριήμερο καλό ειναι να μαθουμε και πεντε πράματα. Αδικοχαμένους εχει πολλούς αυτή η χωρα. Πολλοί ακομα και σημερα δυσκολεύονται να κανουν διάλογο και να στηρίξουν την ελευθερία του λόγου. Προτασουν την Πιστη για τη καθοδήγηση του λαού. Μα όλοι πιστοί ειμαστε. Εμεις ποτε θα δικαιωθούμε? Ποτε επιτέλους θα μπορέσουμε να στηρίξουμε το λογο μας.Ποιοι ειναι αυτοί που θελουν να μας κρίνουν και τι σκοπιμότητες εκπροσωπούν. Καλη συνέχεια.

Γκιώνης

SV2GWY Demetrius είπε...

"Το πάγιο αίτημα του Γέροντα είναι να δοθεί διακριτικό στο Α.Ο, εννοώ prefix. Δυστυχώς η πολιτεία δεν χορηγεί, ενώ ταυτόχρονα το αναγνωρίζει ως ραδιοχώρα. Στην διαβούλευση έπεσαν πολλοί Γιοσάκηδες και Μοναχές Βερενίκες να πουν το μακρύ τους και το κοντό τους. Το θέμα παραμένει άλυτο ενώ πλέον στο κλάστερ αναγνωρίζεται το /Α ως Α.Ο"

Φίλε μου θα μου επιτρέψεις να σε διορθώσω.
Ο Γέροντας δεν ζητά να δοθεί διακριτικό στο ΑΟ. Επιθυμία του ήταν να κρατήσει όλο το prefix "SY", μάλλον επειδή είχε χρησιμοποιήσει το SY2A στη 10ετία του σα ρ/ε.

Σύμφωνα με το νέο Νόμο για την Υπηρεσία Ρ/ε ΔΕΝ αναγνωρίζεται το ΑΟ σαν ξεχωριστή ραδιοχώρα. Το DXCC το διαχωρίζει σαν "/Α" και από αυτό παίρνουν ΟΛΑ τα loggers και όταν βγει κάποιος στην εναλλακτική του θέση τότε τον πρόγραμμα και το cluster τον βγάζει Α.Ο.

Στην τελευταία διαβούλευση εκτός από Γιοσάκηδες και Βορονίκες [πράγματι υπήρχαν post τους (?)] πολλοί συμμετείχαμε για το καλύτερο του SV. για το συγκεκριμένο θέμα του prefix η γνώμη μου ήταν να δοθεί σε ΟΠΟΙΟΝ εκπέμπει από εκεί να έχει το SV0A. Αυτό δεν πρόκειται
να δοθεί σε κανέναν αλλοδαπό (prefix SV0) και έρχεται σε πλήρη αντιστοιχία με το HV0A, τον έτερο πόλο του Χριστιανισμού. Φυσικά άλλο καθολικός και άλλο ορθόδοξος και το ΧΑΣΜΑ που υπάρχει ανάμεσα.

Προσπάθειες για εκπομπές στο ΑΟ έγιναν, γίνονται και θα γίνονται....Είδομεν ....


de SV2GWY / Demetreos

CW Fun είπε...

Δημήτρη καλησπέρα,
εξ'όσων γνωρίζω και από προσωπικές συζητήσεις με τον Γέροντα δεν ζητάει αποκλειστικά το SY prefix, αλλά γενικά prefix. Επίσης το SY δεν ήταν αποκλειστικότητα του Γέροντα, το είχαν πολλοί εκείνη την περίοδο.
Πχ SY1D από τον sv1dnw, SY3Y contest team όπου ήμουν μέλος και εγώ, sy8vhf & sy9vhf expedition team όπου επίσης ήμουν μέλος και πολλά άλλα που ενδεχομένως μου διαφεύγουν.

Δυστυχώς οι λόγοι που δεν εκχωρείται ξεχωριστό πρέφιξ στο ΑΟ είναι άλλοι και γνωστοί προς όλους μας.Δεν θα ήθελα να επεκταθώ, εξωτερική πολιτικοί υπάρχουν πιο αρμόδιοι από εμένα για να κάνουν.

Προσπάθειες έγιναν και γίνονται όντως, κατά την ταπεινή μου γνώμη με λάθος τρόπο και κατά συνέπεια αποτέλεσμα. Ας σεβαστούμε την Ιερότητα του χώρου και κάποια στιγμή που θα ωριμάσουν οι συνθήκες θα γίνει και αυτό. Δεν είναι ιθαγενείς εκεί πάνω για να τους τάξουμε πράσινες χάντρες και να τσιμπίσουν. Προσωπικά εμένα όπως έχω πει πολλές φορές δεν με αγγίζει καν το θέμα αυτό, ίσα ίσα γουστάρω που έχουμε και εμείς κάτι σπάνιο, όχι μόνο οι κινέζοι μια πέτρα μεσα στην θάλασσα που την ονομάζουν ραδιοχώρα.
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Κύριε de SV2GWY / Demetreos Δυστυχως οι ανθρωποι αλλαζουν και δυστυχως προς το χειροτερο .. ριξε πότε πότε και καμμια ματια στον καθρεφτη σου , ετσι για να μην ξεχνιεσαι !!!!!

Καλό Πάσχα

Ανώνυμος είπε...

GIASAS KAI KALO PASXA...

TI KRIMA POY OLOI LETE PWS ENDIAFERESTE GIA TO AGIO OROS KAI OTI TO AGAPATE, ALLA MESA SAS YPARXEI O "KRIFOS KAΪMOS" ... GIA NA PATE NA KANETE EKPOMPES KAI AYTO SAS TRWEI....

DEN EXETE PARA NA PLHSIASETE TO GERONTA NA TOY DOSETE KAPOIA " PRASINA " POY LEEI KAI O FILOS MAS O DWDEKATHEΪTHS ..... KAI ISVS ETSI NA EKLHRWTHI O ESWTERIKOS POTHOS SAS....

APOTI EXW AKOYSEI SE MASAEI KAI POLLA O GERONTAS .....

TOTE KANTE TO KOYTSOMPOLIO SAS GIA NA PERNAEI H WRA SAS KAI OSO GIA TOUS KOUMOUNISTAS TOUS EXOME ZHSEI TOSA XRONIA KONTA MAS KAI JEROME POLI KALA TA KATORTHOMATA TOYS....

OSOI TOYS LATREYETE NA TOYS XERESTE KAI THN ZWH TOYS NA THS EXETE PROTIPO KAI ODIGO ....KAI NA METAFERETE KAI STA PAIDIA SAS ....

DESTE LIGO THN KOYMOYNISTIKH RWSIA THN STROFH THS KAI ALLAXTE MIALA ....

OI ARXIKOYMOYNISTES PANTOY KALOPERNENE ALLIMONO APO TOYS XAZOYS POY TOYS AKOLOYUOYN KAI GLYFOYN TAS KOKALA ....

KALO PASXA

Ανώνυμος είπε...

POLY SOSTA FILE MOY EGKRINO KAI EPAFKSANO !!!! TO ENDIAFERON KAI H AGAPH EINAI O "KRIFOS KAΪMOS" 'OLON' AFTOS TOYS KAIEI . ONTOS O GERONTAS OTAN KAI OPOY XREIAZETE DEN MASAEI KAI KALA KANEI . EKEI POY DIAFONO EINAI OTI EKEI DEN PERNANE OYTE TA PRASINA OYTE TA KOKKINA TA MPLE K.L.P. ME MIA AFTOPSIA OTAN ME TO KALO MPORESEIS NA PAS THA TO DIAPISTOSEIS IDIOIS OMASI.

KALH ANASTASH KALO PASXA ME METANOIA KAI YGEIA

CW Fun είπε...

Κύριοι σας παρακαλώ χρησιμοποιήστε την Ελληνική γλώσσα και όχι γκρίκλις.

Να τονίσω ότι βασική αιτία αυτής της ανάρτησης ήταν η γνώση κώδικα μορς από τον Γέροντα Απολλώ. Το θέμα πάει να ξεφύγει με πολιτικές προεκτάσεις και είναι κάτι που δεν θα ήθελα.

Ότι έγραψα το έκανα με γνώμονα τον Απολλώ που είναι φίλος μου. Το θέμα αναδημοσιεύθηκε από πολλά site, και έγινε αφορμή να γραφτούν και λίγα αρνητικά σχόλια. Δυστυχώς δεν μπορώ να ελέγξω τι γράφεται σε άλλα blogs.

Θα ήθελα το θέμα να κλείσει εδώ, αν κάποιος έχει να βγάλει τα απωθημένα του στον Γέροντα ας το κάνει αλλού, ΟΧΙ ΕΔΩ.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση
73