Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Στην φυλακή και οι ραδιοερασιτέχνες;;;;


ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΓΕΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Πριν αναφερθώ στο θέμα της ανάρτησης θα ήθελα να πω τα εξής...
Καταρχήν οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε τις πολιτικές όσο και τις θρησκευτικές μου πεποιθήσεις. Αυτό δεν εμπόδισε σε τίποτα την ομαλή επικοινωνία, φιλία κλπ μεταξύ μας, που με τους περισσότερους μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος.

Θα ήθελα να μην επεκταθεί κανένας πέραν του θέματος, για πολιτική η θρησκευτική τοποθέτηση υπάρχουν χιλιάδες άλλες σελίδες που θα το κάνουν καλύτερα από εμάς. Το θέμα μας εδώ είναι ότι στα πλαίσια πολιτικών παιχνιδιών διώκεται και η επικοινωνία μεταξύ ραδιοερασιτεχνών.

Η είδηση κυκλοφορεί σε όλα τα ενημερωτικά site, και θα πρέπει να σταθούμε όχι στην πολιτική ταυτότητα του συναδέλφου αλλά καθαρά στο "αδίκημα" που καλείται να απολογηθεί και κατά συνέπεια αν δικαστεί θα έχουμε πρόβλημα λόγω του δεδικασμένου. Ποιός από εμάς δεν είχε ανάλογο πρόβλημα κάποια στιγμή;; Στην προηγούμενη ανάρτηση περιγράφω πρόβλημα ίδιο που μου προέκυψε κατά την λειτουργία του σταθμού SV8/SZ1SV.

Θέλω να παρακαλέσω να μην με βάλετε στην διαδικασία να κόψω σχόλια για πρώτη φορά στο blog.

Την είδηση την διάβασα ΕΔΩ και είναι η παρακάτω...
Πρόκειται για αδειούχο ρ/ε με διακριτικό SV4MWG όπως μπορείτε να δείτε στο site  της ΕΡΘΕ

Για λειτουργία παράνομου ραδιοσταθμού στη Λάρισα, αναμένεται να ζητηθεί από την Βουλή η άρση ασυλίας του Λαρισαίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Πρόκειται όπως επισήμανε ο ίδιος στην εφημερίδα «Ελευθερία» για μια υπόθεση που χρονολογείται την περίοδο 2008-2009 όταν ο ίδιος ως ραδιοερασιτέχνης είχε σπίτι του κεραία και πομπό με τον οποίο συνομιλούσε με άλλους ραδιοερασιτέχνες.

«Έγινε καταγγελία από γείτονα ότι ενοχλούσα με παρεμβολές και δεν μπορούσε να δει καλά τηλεόραση. Εγώ βέβαια είχα άδεια και πτυχίο ραδιοερασιτέχνη. Ήρθε η αρμόδια υπηρεσία για έλεγχο και τα στοιχεία του ελέγχου απέδειξαν ότι δεν φταίω και ότι τέλος πάντων δεν υπήρχε σκοπιμότητα. Τα στοιχεία αυτά τα έχω και θα τα καταθέσω στη Βουλή...» λέει στην τοπική εφημερίδα Ελευθερία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής...

 e e
CW FUN


18 σχόλια:

The road less pedaled είπε...

Δηλαδή το γεγονός ότι έχει άδεια ραδιοερασιτέχνη, τον καθιστά αυτομάτως και αθώο ?
Στο άρθρο δεν αποσαφηνίζεται τι είδους "ραδιοσταθμό" διατηρούσε, ενώ με μια γρήγορη γκουγκλιά το μόνο που βρήκα όσον αφορά την ενασχόλησή του με τον ρ/ε, είναι ότι το πιο πρόσφατο πακέτο APRS που έστειλε ήταν το 2009 (!!). Τούτων λεχθέντων, γιατί πχ να υπερασπιστώ έναν που πήρε μια άδεια για να βγαίνει για κυνήγια ?

Με ξαφνιάζει που εμμέσως ζητάς να συμπαρασταθούμε σε έναν συνάδελφο χωρίς να ξέρουμε τίποτε επί της ουσίας, δηλώνοντας ο ίδιος -πάλι εμμέσως- τις πολιτικές & θρησκευτικές σου πεποιθήσεις, κλείνοντας σε μας τους υπόλοιπους το μάτι και μας προειδοποιείς μην παρεκτραπούμε γιατί θα σβηστούν σχόλια (!!).

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

Προφανώς ο σκοπός του Μιχάλη δεν είναι να μαζευτεί κόσμος να υποστηρίξει τον συνάδελφο, αλλά η επισήμανση του κινδύνου που ελοχεύει στην (λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων του συναδέλφου) ενδεχόμενη εν τέλει άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από δικαστική απόφαση για παρενόχληση από παράνομη/παράτυπη χρήση του ρ/ε σταθμού του (αν είναι τέτοιος και αυτός).
Κι επειδή στην Ελλάδα το τόσο το κάνουν ΤΟΟΟΟΣΟ, σε μια τέτοια περίπτωση, θα κολλήσει και η ρετσινιά του ΧΑ στον πάσα ρ/ε !!

Εξάλλου, που ξέρω γω αν ο Μιχάλης ή η Βίκυ (τα ονόματα είναι φανταστικά), συνάδελφοι ρ/ε με εντιμότατο και αξιολογότατο ρ/ε βίο, δεν βγαίνουν που και που να τα λένε στο 6710 με τον "Τάσο και Σούρμενα" ?? ή και αρκετά χαμηλότερα από τα 160μ με άλλους "καμμένους" ?? Κι αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και γίνει εκείνη τη στιγμή μια καρφωτή ?? και πιάσουν τη Βίκυ με τα νήματα ακόμα ζεστά ?? Λοιπόν, ας είναι όλοι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον ... και βλέπουμε.

Θεωρώ πάντως, προσωπικά, την ανάρτηση μη σχετική με τη θεματολογία του blog, κατανοώντας πλήρως φυσικά τις ανησυχίες του Μιχάλη.

ΥΓ: Στο blog μου, στην επικεφαλίδα αναφέρω σαφώς ότι πολιτικά, θρησκευτικά και άσχετα θέματα δεν θα γίνονται ανεκτά.

CW Fun είπε...

Θέλω να πιστεύω ότι μιλάω αρκετά καλά Ελληνικά, τουλάχιστον περνάω την βάση. Τόνισα κάποια σημεία της ανάρτησης για να γίνω ακόμα πιο κατανοητός.

The road less pedaled είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The road less pedaled είπε...

Ναι Μιχαλη κανεις δεν αμφισβητησε τον βαθμο σου στο μαθημα των Νεων Ελληνικων. Κι εμεις το περασαμε, δεν μειναμε μετεξεταστεοι.

Να σου θυμισω πως υπαρχει πληθος αθωωτικων αποφασεων για περιπτωσεις αλλων συναδελφων μας.

Φυσικα υπαρχει και η περιπτωση του Baldur DJ6SI ο οποιος ειχε πολλα τρεχαματα με την Ελληνικη δικαιοσυνη περυσι. Ο οποιος ναι μεν μπορει να ειναι σε πολλους δικαιως η αδικως αντιπαθης (παρολα αυτα ενεργος, ενεργοτατος ρ/ε σε αντιθεση μαλλον με τον SV4, αν κανω λαθος διορθωστε με σας παρακαλω), ωστοσο ειναι γεγονος οτι συνεληφθη αδικα.

Σε εκεινη την περιπτωση δεν εδειξες την αντιστοιχη ευαισθησια και ανησυχια πανω στο θεμα. Τωρα στο οτι ηρθη η βουλευτικη ασυλια ενος βουλευτη ρ/ε για εναν ραδιοσταθμο που διατηρουσε, παρανομο η νομιμο, κατι με ξενιζει. Εδω δεν κουνηθηκε φυλλο (αρσης) σε αλλες περιπτωσεις πολυ πιο χοντρες.

Αλλα τι νοημα εχει αυτη η συζητηση οταν δεν ξερουμε τιποτα επι της ουσιας ? Εχουμε λεπτομερειες για τον σταθμο ?

CW Fun είπε...

Καταρχήν είναι δεδομένο πως είσαι άριστη χειρίστρια του λόγου, δεν χρειάζεται να δώσεις εξετάσεις εδώ ή κάπου αλλού.

Εν συντομία...
το πλήθος των αθωωτικών αποφάσεων θα ωχριά μπροστά σε μια εβδομαδιαία αναφορά στα λασπόλουτρα των ΜΜΕ του "κακουργήματος" της ραδιοεκπομπής.
Τον συνάδελφο δεν τον γνωρίζω, δεν γνωρίζω ποιά η ρ/ε του υπόσταση.
TVi μπορείς να κάνεις είτε μιλώντας στα εξαμισάρια, είτε παίζοντας μουσική σε κάθε πικραμένο στα 180 μέτρα, είτε κάνοντας DX, είτε είσαι στο R1 και μιλάς για ιατρικές εξετάσεις κοκ..

Από την στιγμή που δεν συνελήφθη επ'αυτοφόρω να κάνει κάτι παράνομο και πόσο μάλλον όταν ελέγχθηκε από την ΕΕΤΤ? και βρέθηκε σύννομη η λειτουργία του σταθμού του εγώ δεν δικαιούμαι να κάνω καμία υπόθεση.

Στο θέμα του Γερμανού δεν υπήρχε ο παρών χώρος για να προβάλω το πρόβλημα, ούτε τις τυχόν ενστάσεις μου. Σίγουρα είχε 1000 δίκια αν τα πράγματα έγιναν όπως τα μάθαμε και είμαστε όλοι μαζί του.
Κρατάω μια πολύ μικρή επιφύλαξη καθώς το ρ/ε παρελθόν του έχει "θέμα". Πέραν της γνωστής υπόθεσης Α.Ο και της φυγής του για να γλυτώσει την σύλληψη υπάρχει άλλο ένα περιστατικό που διηγούνται οι αρχαιότεροι ημών με σύλληψη του στην sv5 περιοχή για εκπομπές δίχως την απαιτούμενη άδεια. Δεν το γνωρίζω καλά το θέμα, αλλά μπορεί να στο επιβεβαιώσει κοινός μας φίλος δεινόσαυρος και της απολύτου σου εμπιστοσύνης. Μάλιστα αν δεν κάνω λάθος αφορά την ΚΩ, δηλαδή το νησί που δήλωσε πέρυσι ότι πρώτη φορά έρχομαι εδώ....

Ο Στάθης ορθώς και μας έβγαλε κίτρινη κάρτα, αν όχι εκτός θεματολογίας είμαστε στα όρια να ξεφύγουμε. Ας ασχοληθούμε λοιπόν με το κλειδάκι μας που σίγουρα είμαστε καλύτεροι, να σκάσουν και οι εχθροί μας (ο τελευταίος που έμεινε δλδ για να κλείσει την πόρτα στο γκρουπέτο!)

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

...και για πρώτη και τελευταία φορά σημειώστε: Δεν είναι γραβάτα, γυαλιά ηλίου είναι ...

73

Γκιώνης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Γκιώνης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Γκιώνης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Γκιώνης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

@The road less pedaled.
Δηλαδή συνάδελφε εφόσον εμένα δεν θα με δεις στο APRS σημαίνει κατά τη γνώμη σου ότι κάνω ματσαραγκιές. Εγώ βλέπω ότι ο συγκεκριμένος υπήρξε για δύο θητείες αντιπρόεδρος της ΕΡΘΕ. Επειδή έχω άμεση γνώση των δραστηριοτήτων της ένωσης αυτής, ως μέλος της στο παρελθόν, δεν μπορεί λογικά ο αντιπρόεδρος της να ασχολείται με "παρανομίες" όπως οι κακιούλες που υπονοείς.

73'S de SV1RH
Γιώργος Δασκαλόπουλος

The road less pedaled είπε...

Δηλαδή εσείς συνάδελφε, διαβάζοντας το σχόλιό μου καταλάβατε ότι βαφτίζω "ματσαραγκιά" (sic) την ενασχόληση κάποιου ρ/ε με το APRS ? Αυτό καταλάβατε ?

Επίσης, καμία "κακιούλα" και κανένα υποννοούμενο. Αλλά όταν η σύλληψη του εν λόγω κυρίου έγινε παράλληλα με συλλήψεις άλλων συναδέλφων (πολιτικών) που αφορούσαν πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και ανθρώπων που είχαν στα σπίτια τους οπλοστάσια, γκλομπ, μαχαίρια, δεν-ξέρω-γω-τι-άλλο και σουβενίρ από τον Χάϊνριχ Χιμμλερ, τον Αδόλφο και άλλους εγκληματίες πολέμου, λογικό δεν είναι -σας ρωτώ εγώ τώρα- να έχει κανείς τις επιφυλάξεις του ?

Μάλιστα λέτε ότι βλέπετε πως "ο συγκεκριμένος" υπήρξε επί δύο θητείες αντιπρόεδρος του συλλόγου σας, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως ούτε καν γνωρίζετε ένα πρώην αιρετό μέλος του ίδιου σας του συλλόγου.

Επίσης, το ότι είναι κάποιος αντιπρόεδρος, ή αιρετός τέλος πάντων κάποιου συλλόγου, αναιρεί τάχα το ενδεχόμενο να βγαίνει πχ στους 6,5 ή να ξεχυλώνει πχ τα μικρόφωνά του ?

Η μόνη ματσαραγκιά που έλαβε χώρα ήταν από τον διαχειριστή του παρόντος ιστολογίου, SV8GKE, ο οποίος ναι μεν βάφτισε το ιστολόγιό του "CW FUN", μάλιστα έκανα το λάθος να γράψω και μια ολόκληρη ανάρτηση για το Morse Runner και δυστυχώς στο ίδιο ιστολόγιο βλέπω μια ανάρτηση για έναν χρυσαβγίτη αντί για ένα θέμα που να σχετίζεται με το CW.

Αυτό είναι ματσαραγκιά. Και μάλιστα ολκής.

CW Fun είπε...

Στο καλό, κλείσε και την πόρτα φεύγοντας..

Γιώργο είσαι ακόμα /am?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου, το αντίθετο απ' αυτό που λες είπα. Τέλος πάντων. Αλλά δεν μου λες κάτι. Όταν εσύ πηγαίνεις στο σύλλογο σου κοιτάς τον διπλανό σου στα δόντια ή διωχνεις όποιον δεν κεφάρεις πολιτικά; Κι' από πότε μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά πιστεύω στον ραδιοερασιτεχνισμό; Αλλά μάλλον δεν είσαι αδειούχος αφενός για να μην καταλαβαίνεις αυτά που λέω και αφετέρου να μη γράφεις το χαρακτηριστικό σου.

88's SV1RH

Unknown είπε...

@23 Οκτωβρίου 2013 - 2:20 π.μ.

88;
Τι είναι αυτό;
Χμμ..
Για να δούμε τι γράφει στην γουϊκιπίδια!

Ωωχ!

Εννοείται, όλα τα παραπάνω με το hihi
73

CW Fun είπε...

Φαντάζομαι λόγω του ότι απευθύνεται σε YL ο συνάδελφος έστειλε τα 88 !

Ανώνυμος είπε...

ἈΠὸ τὴν στιγμὴ ποὺ ἠ ἀρμόδια ὐπηρεσία (ἠ ὁποία δὲν μπορεῖ νὰ εἶναι ἄλλη ἀπὸ τὴν ΕΕΤΤ) τὸν βρῆκε νόμιμο τότε δὲν θὰ ἔπρεπε νὰ ὑπάρχει θέμα. Ἀς εἶναι ναζιστής, ἀς εἶναι κομμουνιστής, ἀς εἶναι ὄτι θέλει.

Δὲν κάνω τὸν συνήγορο παρατάξεως (οὔτε τῆς ΧΑ οὔτε ὀποιασδήποτε ἄλλης) ἀλλὰ τέτοια περιστατικὰ εἶναι ἐνοχλητικά.

Ἀς ἀφήσουν ἤσυχους τοὺς ῥαδιοερασιτέχνες.