Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Και εγένετο..3ο GTC CW CUP!

Με αρκετές συμμετοχές διεξήχθη και φέτος το GTC CUP. Όπως είχε ανακοινωθεί ανέλαβα την πρώτη εξάωρη βάρδια  για λογαριασμό της Λέσχης με το special call SV8/SZ1SV. Συνολικά έκανα 157 επαφές εκ των οποίων πολλές αφορούσαν GTC μέλη. Μικρό πρόβλημα δημιουργήθηκε περίπου στις 07:30 τοπική ώρα, καθώς από διπλανή αίθουσα χορού δεν εκτίμησαν καθόλου την εκμάθηση κώδικα morse που φρόντισα να τους κάνω...(μάλλον βαλτοί ήταν από το γκρουπέτο!). Αποτέλεσμα  αυτού ήταν να σταματήσω στις επάνω μπάντες, να κλείσω τον ενισχυτή και να βγω στα 40 μέτρα με κεραία όχι και τόσο καλή και χαμηλή ισχύ.

Για την συνέχεια είχα προγραμματίσει να συνεχίσω με το προσωπικό μου διακριτικό την συμμετοχή στο contest αλλά λόγω του προβλήματος αποφάσισα να βγω μόνο την Κυριακή, όπως και έγινε. Το ημερολόγιο έκλεισε με 89 επαφές εκ των οποίων περίπου οι μισές ήταν μέλη της Λέσχης. Επίσης υπήρχαν αρκετοί ξένοι σταθμοί που συμμετείχαν καθώς το report τους ήταν ΝΜ και όχι TRC ή NR. Εκτιμώ ότι φέτος θα είναι αρκετά μικρότερος ο αριθμός επαφών που δεν θα έχουν διασταυρωθεί, αρκεί βέβαια να σταλούν τα ημερολόγια στον διοργανωτή.

Τα ευχάριστα του διαγωνισμού είναι ότι άκουσα πολλούς φίλους στον αέρα. Συμμετοχή δεινοσαύρων επίσης μεγάλη.Ακούραστος σε όλη την διάρκεια σχεδόν ο SV1KU/QRP, έβαλε τα γυαλιά σε πολλούς νεότερους!! Επίσης για πρώτη φορά δούλεψα τον SV1LV με αριθμό GTC 001 !!!!!

Πάμε τώρα στην κόκκινη παράγραφο που για σήμερα θα έχει χρώμα πένθιμο, είναι βαρύ το πλήγμα που θα δεχτεί η διοίκηση του γκρουπέτου. Τουλάχιστον δύο μέλη τους δούλεψα κατά την διάρκεια του διαγωνισμού, SV1JGW & SV1OBT, και οι δύο σε QRO mode καθώς το σήμα τους ήταν εκπληκτικό. Κατά δήλωση του ο Μήτσος είχε 200 watts, ενώ φήμες τον θέλουν να άγγιζε τα 500watts!! Τι να πεις, άμα ξεκόψει το πρόβατο από το μαντρί άντε να το μαζέψεις!! Είναι βέβαιο ότι το ημερολόγιο του JGW θα συνοδεύεται από την αίτηση εγγραφής στην Ελληνική Λέσχη Τηλεγραφίας.

Με μεγάλη μου λύπη θα δημοσιεύσω δελτίο τύπου που έλαβα από το QRO Club.....

Το ΔΣ του QRO Club ανακοινώνει την οριστική διαγραφή του ιδρυτικού μέλους ΟΑΑ καθώς παραβίασε την αναστολή που του είχε δοθεί. Μετά το aegean vhf contest αποφάσισε να ξαναβγεί ως OAA/QRP χρησιμοποιώντας qrp radio (FT- 817). Εμείς δεν είμαστε γκρουπέτο να τους χαϊδεύουμε τα αυτιά , παίρνουμε κεφάλια όταν χρειαστεί!
Εκ το ΔΣ QRO Club.

e e
CW Fun

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα διαψεύδω όλα. Έτσι και αλλιώς, ποιος με άκουσε?

ΟΑΑ

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

Ο μόνος τρόπος να γίνει αποδεκτή η μονομερής διάψευση είναι η υποβολή στοιχείων (photo/video), όπου ξεκάθαρα να φαίνεται η ένδειξη του power meter του σταθμού με ισχύ εξόδου > 5W. Επί του στοιχείου, παρακαλώ, να αναγράφεται, ει δυνατόν, η ημερομηνία και η ώρα λήψης.
Σε περίπτωση αδυναμίας προσκόμισης τοιαύτου στοιχείου, η μόνη εξιλέωση θα περιλαμβάνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ συμμετοχή με το Club Station του GTC στο 4ο GTC CW Cup, με ισχύ εξόδου τουλάχιστον 500W.

Καλημέρα σας και 73.

Ανώνυμος είπε...

Τον Στάθη τον άκουγα 529 - 539 και τον καλούσα κανένα 10λεπτο, δεν πήρα ούτε ???? ούτε τπτ.
Τον CEI τον καλούσα τουλάχιστον 35 λεπτά και πήρα 2 φορές ?? αλλά τελικά δεν με άκουσε. Τον άκουγα 559 σταθερά.
Τον ΜΕ τον καλούσα 30+ λεπτά χωρίς διακοπή, τον άκουγα 599 (!!!!) , πήρα ένα σωρό ???????? αλλά τελικά ΔΕΝ με άκουσε. :-ο

Τα ίδια και με πολλούς άλλους Έλληνες στα 15μ και 20μ. Κατέληξα με 5-6 επαφές συνολικά με όσους ΗΡΩΕΣ με άκουσαν. CQ δεν είχε έννοια να κάνω αφού οι ξένοι δεν θα έστελναν λογκ και οι ντόπιοι δεν με άκουγαν έτσι και αλλιώς.

Εννοείτε ότι υπήρχε τρελό Pileup συνεχώς, τουλάχιστον όση ώρα ήμουν στο ράδιο.

Συμπέρασμα: Στο pileup το qrp ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ. Μάλλον είναι σαν το ψάρεμα. Χαλάς πολύ ώρα μην κάνοντας τπτ και μετά λες μεγάλα ψέματα για τις επαφές σου (ναααα κάτι ψαρούκλες)

ΤΕΛΟΣ.

ΤΕ-ΛΟΣ.

ΟΑΑ

CW Fun είπε...

Χμμμμμμμμμμμμ
Χμμμμμμμμμμμ
Χμμμμμμμμμμ

είδες Στάθη πως γίνονται οι δουλειές??
Τους κοτσάρεις μια διαγραφούλα και μετά απαρνούνται κάθε έννοια qrp!!
Αμέεεεεε

Ανώνυμος είπε...

οι προαναφερθεντες συναδελφοι δεν ειχαν SDR

CW Fun είπε...

Μήτσο δεν φταίει ο δέκτης όταν κάποιοι παραμυθιάζονται και βγαίνουν με dummy load, γιατί qrp=dummy load όπως γνωρίζεις και εσύ!!
ΟΛΕ!