Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

SX5KL DXPEDITION KALOLIMNOS

ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΚΟΜΗ..

Δυστυχώς όλα τα καλά τελειώνουν γρήγορα. Εν αναμονή του επίσημου άρθρου της αποστολής που θα δημοσιευθεί σύντομα θα αναφερθώ περιληπτικά στην δική μου εμπειρία.

Ήταν μια αποστολή που τα είχε όλα. Ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά την Παρασκευή 10/5 και τελίωσε την Δευτέρα 20/5 επίσης στο λιμάνι του Πειραιά. Μια μικρή περιπέτεια υγείας δεν επέτρεψε  στον Γιώργο SV1RP να ακολουθήσει την αποστολή, ευτυχώς είναι καλά και χαίρει άκρας υγείας. Οι συνθήκες ήταν αντίξοες τις περισσότερες ημέρες, βροχές καταιγίδες, χαλάζι, αέρας και κρύο έκαναν την δουλειά μας πολύ δύσκολη. Συμμετείχα ως cw χειριστής ενώ έκανα την καρδιά μου πέτρα και βγήκα ssb στα 6 μέτρα καθώς υπήρχε δυνατό σποραδικό. Δεν έκανα ούτε μία ψηφιακή επαφή, οτιδήποτε υλικό παρουσιαστεί που να δείχνει το αντίθετο το καταγγέλω ως κάλπικο.

Λειτούργησαν τρείς σταθμοί, CW, SSB & RTTY , ενισχυτές ισχύος δεν υπήρξαν.Από κεραίες είχαμε μια τρίπαντη spider beam  για 30-17-12 μέτρα, μία πεντάμπαντη spider beam για 20-17-15-12-10 μέτρα, δύο κάθετες κεραίες 18 και 12 μέτρα αντίστοιχα για 40-80-160 μέτρα και 5 στοιχεία κατευθυντική για τα 6 μέτρα. Ο αριθμός επαφών άγγιξε τις 22300 επαφές, πολύ μεγαλύτερος από τον αρχικό μας στόχο και με δεδομένο ότι οι σταθμοί ήταν qrt για πολλές ώρες λόγο άσχημων καιρικών συνθηκών. Ίσως να είναι το καλύτερο αποτέλεσμα από Ελληνική αποστολή εντός της επικράτειας!

Κυρίαρχο mode φυσικά το CW ( αυτό το συχωρεμένο από το γνωστό γκρουπέτο!) Όλοι οι χειριστές και στους τρείς σταθμούς έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πούμε ότι τα πήγαν πολύ καλά. Το pileup ήταν απίστευτα μεγάλο, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν η Ελληνική συμμετοχή. Σίγουρα τα στατιστικά θα δείξουν μεγάλο αριθμό Ελλήνων ρ/ε που είναι in the log. Πρώτος σε επαφές ο "δικός" μας Στάθης SV5DKL με 23 επαφές (μόνο στα 30μ ssb δεν μας έκανε!!)

Διοικητική μέριμνα είχε αναλάβει ο Σπύρος SV1RC με πολύ QRM από τον Θοδωρή SV1GRM. Υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις στην μαγειρική-ζαχαροπλαστική αλλά οι υπόλοιποι προτιμήσαμε την τρίτη λύση διατροφής που ήταν και η καλύτερη! Δοκιμάσαμε νέες γεύσεις όπως η χαλβαδόσουπα με φουντούκια, ρυζόγαλο κολυμπητό και ρυζόγαλο αλά-κατάπλασμα. Πάντως κάνα-δυό κιλά τα πήραμε ο καθένας.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από την αποστολή. Δύο φωτογραφίες έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για μένα. Η πρώτη είναι αυτή με τα σταυρουδάκια σε ένα σωρό. Κάποιοι κάθονται και βλέπουν τον Σουλειμάν στο σπίτι τους και κάποιοι άλλοι ανάβουν κερί κάθε πρωί στον Αη Νικόλα καταθέτοντας το σταυρουδάκι τους ως τάμα για να γυρίσουν υγιείς στο σπίτι τους!!

Η δεύτερη είμαι εγώ με φόντο την θάλασσα και δύο βραχονησίδες στα αριστερά μου...

Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα του  DX PLUS Hellenic Radio Amateur M.I Team που μου έδωσε την δυνατότητα να συμμετέχω σε αυτή την αποστολή.











21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους σας, πολύ δυνατή προσπάθεια.

SV2BFN είπε...

Κάλπικο? Τραβηγμένο απο την δική σου κάμερα? Ρε μόνο που δεν με παρακαλούσες να κάνεις RTTY. Άσε να μην βγάλω στην φόρα.....παλαιώτερες αμαρτίες αι οποιαι βρίσκονται στο pc σου και.....πλέον και στο δικο μου ως clopy paste!.
Παραδέξου το......Φώναζες στα πρόθυρα αλοφροσύνης....I LOVE RTTY!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι έε?

Γκέκας: Άμεση διαγραφή.

CW Fun είπε...

BFN λέγε πόσα θέλεις να μην με διασύρεις άλλο...

Όχι τίποτα άλλο αλλά δεν θα με δεχτεί και το γκρουπέτο για μέλος μετά από ότι τους έχω κάνει!!

SV2BFN (Γκέκας ο....original) είπε...

Δεν θέλω ρε τίποτα!!
Δεν είναι διασυρμός η δημόσια παραδοχη ότι παρήγγειλες και...μπλουζακι με το λογότυπο I (καρδούλα) RTTY.
Τώρα που το λες , Να γράψω τίποτα και για την συμετοχή σου στο 1st Παγκόσμιο,Πανευρωπαικό,Πανηπειρωτικό και των επτά θαλασσών και ακρωτηρίων μοναδικά Ελληνικό contest σε BPSK31??....E τότε είναι που θα πάρεις....κάγκελο....τιμής ένεκεν!

Γκιώνης είπε...

Γκέκα παίδι μού μπράβο. Μας εκανες να νοιώσουμε υπερήφανοι. Ειναι γεγονός οτι μακρυά από τη πατρίδα και με το φόβο του άγνωστου μπορεί να υποπέσεις σε κακοτοπιές. Βράχος όμως εσυ και η πίστη σου. Αγγελοι οι συντροφοι που σε εσωσαν απο το μύασμα των ψηφιακών.Ας ειναι καλά τα παλικάρια που σε προστάτεψαν και δε βιντεοσκόπισαν. Γαμάτα ε? Εμπειρία Ε? Χαρά για μας μεγάλη. μπράβο σε όλους σας. Άξιοι χειριστές και άνθρωποι. Μπράβο σε όλους. Ειμαστε χαρούμενοι που σας ακούμε και πάλι στα σπίτια σας. Ευχαριστούμε για τη προσπάθειά σας.

Γκιώνης

CW Fun είπε...

Αν και ήταν πολύ δύσκολη αποστολή από πλευράς ταξιδιου και κούρασης Μήτσο, δεν ξέρω αλλα το ευχαριστήθηκα πολύ.

Αν δεν είχα και αυτό το παληκάρι που έκανε μπουγάτσα με rtty και έδινε op sv8gke θα ήταν καλύτερα. Βέβαια την φυλάω την καλή την φωτό για μια ώρα ανάγκης, αυτήν Βαγγέλη που είναι ένα βαζάκι μπροστά από το 7000!! Αντε να σε πιστέψουν ότι δεν είναι δικό σου!! Επιμένεις ακόμα λοιπόν ότι είμαι Ι καρδουλα rtty?

CW Fun είπε...

Τώρα που το ξαναβλέπω, είχαμε δηλαδή Ελληνικό -παγκοσμιο- διηπειρωτικο κλπ κλπ κλπ psk contest???

Θα πέσει φωτιά να μας κάψει!!

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

Παίδες, θυμάμαι που έλεγα το '94 ότι δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθώ με τηλέτυπο, sstv κτλ.
...
και σήμερα, αν δεις το desktop του δεξιού μου monitor, είναι γεμάτο εικονίδια με κάτι περίεργα ονόματα, όπως, Digipan, JVFax, MMTTY, EZSSTV, JT65-HF, Feld-Hell και πάει λέγοντας !!
Πιο πολύ για "παιχνίδι" και δοκιμές, φυσικά, αλλά έχουν κι αυτά το κάτι τις τους ... Βέβαια, η διαμόρφωση Α1Α παραμένει η αγαπημένη μου ... δεν ενοχλεί το μωρό όταν κοιμάται ... hi!

Βαγγέλη, την Πέμπτη 30/05 πού και πότε ευκαιρείς για καφέ? Εγώ θα καταλύσω Κάτω Τούμπα, κοντά στην Παπάφη.

73
SV5DKL

SV2BFN είπε...

Αγαπητοί διαβάζοντες αυτό το blogspot.
Εαν τα μαλλιά σας είναι ατιμέλητα, ρωτήστε για την λύση τον.......imitation Γκεκα. Υπαρχει οπως μου ειπε ενα βαζακι με μωβ αν θυμαμαι καλα καπακι με τιμη μολις 2,5 ε που κανει θαυματα!
Μ'έσωσε. Νασαι καλα Mike που μου το έδειξες!!!(χαχαχαχαχα)
Στάθη θα βρεθούμε οπωσδήποτε. Μόλις ερθεις πάρε τηλ. Το έχεις ΟΚ από το rtty.
Επίσης ΚΑΙ στο pc του Mιχάλη υπάρχουν αυτά τα mode (και πολλά περισσότερα) Όμως δεν τα έχει διάσπαρτα. Όοοοοχι. Δεν είναι τσαπατσούλης! Τα έχει όμορφα τακτοποιημένα σε ένα φάκελο με την ονομασία......MY FAVORITE MODES !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

CW 12476, SSB 7710, RTTY 2094, PSK31 23, PSK63 11.
Φαίνεται καθαρά πια είναι η κυρίαρχη διαμόρφωση

CW Fun είπε...

Εμμμμμμ Βαγγέλη μου που πας dxpedition χωρίς ζελέ για τα μαλλιά;;;
Όλα εγώ θα τα σκέφτομαι;;

ΝΑΙ το παραδέχομαι, υπάρχει σχετικός φάκελος στο πισί μου!

Φίλε Βαγγέλη όταν ανέβω sv2 περιοχή θυμίσου να σε κεράσω μπουγάτσa με ποντικοφάρμακο!

SV2BFN είπε...

Και μετά απάυτό (Την δημόσια παραδοχή του)....μπορω να πεθανω ήσυχος τρωγοντας την μπουγάτσα!
η αποστολή μου ...επετεύχθη!!!

Υ.Γ. Αντε να το πάρει το ποτάμι. Ο καλός μου φίλος SV8GKE κατά την διάρκεια της παραμονής μας στο νησί ....ουδέποτε πρόδωσε το CW. Ρε τι τουταξα να κάνει κάποια επαφη στο RTTY αυτός βράχος! Οσα ψευδή διέδωσα εδω μέσα το έκανα μόνο και μόνο για να τον πειράξω!Το video είναι αληθινό αλλά πριν το γυρίσουμε η νταμιζάνα με το τσίπουρο κατέβηκε κατά 12 δάχτυλα!!!!
Γιαυτό λοιπόν...πάρτε τον ξανα στην κοινότητα του CW.
Δεν γίνεται με τίποτα καλα!!!!
Ασε που θα γινόταν και διπλωματικό επεισόδιο με τους Γιαπωνέζους. Στο γόνατο τους εσφαζε!!
Χαχαχαχαχα
(Οτι και να πουμε, παρά τις δυσκολίες περάσαμε Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Α

CW Fun είπε...

Στην Ελλάδα μπορεί να μην κάνουμε υπερπαραγωγές όπως οι ξένοι αλλά περνάμε καλά, αυτό το βεβαιώνουν όσοι έχουν πάρει μέρος σε διεθνείς αποστολές!

Γκιώνης είπε...

H Ελλάδα δε χρειαζεται υπερπαραγωγές.Θελει καλά παιδιά με όρεξη για δημιουργία και συνεργασία. Μπραβο σας. Απ ότι βλέπω η ομάδα συνεργάστηκε,λειτούργησε,έδρασε και εφερε αποτελέσματα καλύτερα απο τα αναμενόμενα. Τωρα τι σχεση εχουν οι Μπουγάτσες με τη Λευκάδα ενας Άγιος το ξερει.Ευχαριστώ τον SV1GE που μετα την επαφη μας κέρναγε Λουκούμια. Ηταν μια πολύ όμορφη αποστολή, με αρτια καταρτισμένους συναδέλφους σε μια εποχή που όλοι το ειχαμε ανάγκη.

Γκιώνης

ΥΓhttp://www.youtube.com/watch?v=wwSNBMYXs10

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

Καλημέρα!
τελευταία ημέρα στο QRL και το μυαλό στο Lovech ...
wish me luck.
Θα τα πούμε με την επιστροφή μου και αργότερα στο Hamfest.
73

CW Fun είπε...

Καλό ταξίδι, καλή επιτυχία και καλή επιστροφή....εύχομαι τροπαιούχος!!

Εκεί που θα πιείτε καφέ με τον παλιοχαρακτήρα BFN μην πιστέψεις οτιδήποτε σου πει για μένα στην Καλόλιμνο!!

The road less pedaled είπε...

Καλη επιτυχια Σταθη !!!!

Μια ερωτηση μονο κι οποιος ξερει ας μου πει. Γιατι ο Κλιφφ "τρωει" (πινει ?) την φασολαδα (?) με το καλαμακι ?

CW Fun είπε...

Όπως έγραψα παραπάνω..."Δοκιμάσαμε νέες γεύσεις όπως η χαλβαδόσουπα με φουντούκια",

Αυτό που βλέπεις είναι μια αποτυχημένη ζαχαροπλαστική ανησυχία του Θοδωρή SV1GRM. Ξεκίνησε για χαλβάς αλλά βγήκε χαλβαδόσουπα και για να "σφίξει" του έριξε ένα πακέτο φουντούκια!! Ο Κλιφφ για τις ανάγκες της φωτογράφησης κάνει ότι το πίνει (αυτά τραβάνε τα μοντέλα!!)

The road less pedaled είπε...

Πάντως πολύ καλά τα πήγατε, εύγε. Ευτυχώς που δεν ήρθε ο Αρπέας και βγάλατε πολλά QSO.

Το φωτομονδέλο καθάρισε !

CW Fun είπε...

Καλά πήγαμε, θα ήταν πολύ καλύτερα αν δεν είχαμε πολλές διακοπες λόγω καιρού.

Εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός Ελλήνων, πέρα από κάθε προσδοκία...σύντομα αναλυτικά στατιστικά.