Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

IARU R1 CW FIELDAY RAW SCORES

Τελικά κατάφερα να συμμετέχω στο Iaru R1 CW fielday στις αρχές Ιουνίου.Εν μέσω πολλών προβλημάτων μπόρεσα να είμαι στον "αέρα" 4 ώρες περίπου. Αν και δεν δέχθηκα ευχές από γνωστό συνάδελφο για καλή επιτυχία, δεν μπόρεσα να αποφύγω τα προβλήματα.

Η ομάδα υποστήριξης του συλλόγου ήταν απασχολημένη οπότε έπρεπε να τα κάνω όλα μόνος μου. Κατάφερα και έστησα ένα δίπολο για τα 80 μέτρα, αυτό δούλεψε. Μια κάθετη για τα 40 μέτρα επίσης δούλεψε. Ένα rotary dipole για 20-15-10 μέτρα, αυτό δεν δούλεψε!! Οπότε στις πάνω μπάντες δούλεψα με την κάθετη η οποία συντόνιζε στα 15 μέτρα ενώ στα 20 μέτρα η προσαρμογή γίνονταν με το tuner του ft 1000. Ευτυχώς που το είχα επιλέξει γιατί αν είχα το sdr δεν θα μπορούσα να τιουνάρω την κεραία!! Εννοείτε όλα τα άλλα θα τα έκανε άψογα!!

Τα προβλήματα βέβαια δεν παρέμειναν σε RF επίπεδο, μια καρότσα φορτηγού που χρησιμοποίησα για shack αποδείχθηκε ότι ήταν καταφύγιο ορεινής πανίδας. Μια οικογένεια αρουραίων ήταν πίσω από την πλάτη μου σε μια σακούλα με καφέδες που είχα αφήσει από προηγούμενη εξόρμηση. Μη θέλοντας να διαταράξω την οικογενειακή τους γαλήνη εξαφανίστηκα μαζί με τον εξοπλισμό το βράδυ του Σαββάτου. Κυριακή πρωί και οπλισμένος με θάρρος επανήλθα, κατάφερα και έδιωξα δύο και δούλεψα για κάνα δίωρο, μέχρι που διαπίστωσα ότι η σακούλα κινούταν μόνη της ...πάλευαν τα ποντικόπουλα να βγουν έξω. Με δεδομένο ότι είμαι ζωόφιλος εξαφανίστηκα και πάλι μη θέλοντας να δημιουργήσω παιδικά τραύματα στα μικρά.

Την επόμενη μέρα που έστειλα τον μπάρμπα Λάμπρο να τα εξοντώσει δεν τα βρήκε εκεί, μάλλον αυτά είχαν φοβηθεί περισσότερο από εμένα! Βρήκε όμως ένα μικρό δίμετρο φιδάκι φ60 διατομή, σε ένα χαρτοκούτι  με πανιά που είχα δίπλα στα πόδια μου..........

Παρόλα αυτά κατάφερα και έκανα 359 επαφές. Έστειλα το log στην DARC και αυτοί άκουσον άκουσον σε μόλις 20 ημέρες έβγαλαν τα προσωρινά αποτελέσματα. RAW SCORES
Δηλαδή έτσι όπως το πάνε σε κανένα μήνα θα έχουν και τα τελικά! Αυτά κάνουν δυστυχώς και χαλάνε την πιάτσα, τι να πεις!!

Δυστυχώς όπως προείπα έφυγα άρον άρον για να μην ενοχλήσω την ποντικο-οικογένεια και δεν έβγαλα φωτογραφίες, όταν θα πάω να ξεστήσω τις κεραίες τον χειμώνα θα βγάλω!

e e
CW Fun

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρκούδες είχε?

ΟΑΑ

SV3PJL είπε...

Και το φίδι στα 2 μέτρα!

CW Fun είπε...

Και δεν τα είπα όλα, για την com 3 που αρνούνταν να συνεργαστεί επί μια ώρα και μετά δούλεψε.

Του διαόλου πράγματα αυτά τα ψηφιακά!

SV3PJL είπε...

μη καταριέσαι τα ψηφιακά γιατί το cw θεωρείται από πολλούς ο πρώτος ψηφιακός κώδικας... Historians have called it the first digital code.

CW Fun είπε...

Ναι ναι, αυτό ισχυρίζονται και στο γκρουπέτο.Μετά αλλάζουν πλευρό γιατί "πιάστηκαν"

Ανώνυμος είπε...

αν ειχες sdr θα συντονιζες μια χαρα οπως συντονιζει και το δικο μου.
επισης αν ειχες sdr δε θα ειχες προβλημα "συνεργασιας" με την com3.

αλλα τι να πει κανεις για τους βροντοσαυρους...

CW Fun είπε...

Όχι με την com3 όντως δεν θα είχα πρόβλημα, γενικότερα δεν θα είχα πρόβλημα γιατί θα έπινα τον καφέ μου μη μπορώντας να κάνω το ρημάδι να ακούσει!!

Ανώνυμος είπε...

φερτο 1000 αρι να κλαψεις με μαυρα δακρυα

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

Ούτε μια εβδομάδα δεν μπορεί να λείψει κανείς ... !!!
Καλησπέρα απο την Συμη λοιπόν και ... για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους ... CW IS ART !! Όλα τα αλλα είναι απλά κακές και αποτυχημένες μιμησεις για να περνάνε την ώρα τους οι αργόσχολοι. Με εξαίρεση το SSB που είναι πιο ... interactive ... έτσι, για να το καταλάβουν όλα τα ... groups (Προσπαθώ Μιχάλη ... προσπαθω). Άντε , 73 και περαστικά !!

CW Fun είπε...

Που είσαι εσύ ρε παιδί?? Πάνω που θα έβαζα τα ΟΕΑ της ένωσης να σε ψάχνουν!
Έτσι έτσι, τώρα που μίλησες ορθά δεν έχω τι να πω!!

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

Μετά από 1 εβδομάδα μακριά από οτιδήποτε ραδιοερασιτεχνικό, ξαναγύρισα στο Στρατηγείο μου.
Για έλα να ετοιμαζόμαστε για Borovets, σιγά σιγά ...

CW Fun είπε...

Ναι ναι, για έλα να.....ετοιμάζεστε!!