Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Δεν μπορεί, κάτι πίνουν....


Αφού γέμισαν τις μπάντες με άξιους ραδιοερασιτέχνες που ακούν CW και απαντούν  QRZ? QRZ? σε SSB, θεωρούν ότι το έργο τους είναι ημιτελές και εργάζονται επ'αυτού!! Μισές δουλειές δεν κάνει ποτέ το γκρουπέτο...έχουν άποψη οι άνθρωποι!!

Νέα φαεινή ιδέα είναι η αναβάθμιση των SY, να τους επιτραπεί η χρήση κεραιών μεγαλύτερης απολαβής πέραν του δίπολου, να αυξηθεί το όριο ισχύος που έχουν (άκουσον άκουσον από qrp στόματα!!) και το σημαντικότερο;;;;;;;;; να τους εκχωρηθούν όλες οι μπάντες και υποζώνες που έχουν οι κάτοχοι SV άδειας Εμμμμ άμα δεν τα πεις με δύο φιλαράκια στο 14005 πάνω στην dxpedition δεν έχει νόημα...και ας υπάρχουν κάτι ανάγωγοι που σε παρεμβάλουν με κάτι ντιτ ντιτ.

Τώρα αν ο νόμος μιλάει για κατηγορία ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ δεν τους πολυενδιαφέρει, πάλι με τους δεινόσαυρους θα τα βάλουν.

 Η μικρή λεπτομέρεια να κάτσουν να διαβάσουν και να περάσουν τις εξετάσεις....τους διαφεύγει!
Τι να πεις που λέει και μία ψυχή!

e e
CW Fun

3 σχόλια:

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

Το τί ποιότητας ρ/ε είναι ο καθένας μας, φαίνεται από τη γενικότερη συμπεριφορά του στον αέρα. Δεν διαφωνώ καθόλου με την άποψη ότι 6,5άρηδες με πλούσιο τεχνικό υπόβαθρο και άψογη συμπεριφορά στον άερα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτεροι ρ/ε από άλλους ... νόμιμους !!

Τώρα, σχετικά με το που μπορεί να εκπέμπει ο καθείς και σε τί mode, ανάλογα με τους όρους και περιορισμούς της ρ/ε του αδείας, καθορίζεται σαφώς από τη νομοθεσία. Αν παρατηρήσεις, Μιχάλη, κουβεντούλα μεταξύ "τσιμπητών" στο 14005 π.χ. , σε οτιδήποτε άλλο εκτός από A1A, μπορείς πολύ απλά να το καταγράψεις και να το στείλεις επώνυμα εκεί που πρέπει. Ειδικά τώρα, που άρχισε να λειτουργεί ο αντίστοιχος μηχανισμός και να εφαρμόζεται (επιτέλους!) η νομοθεσία.

Αν πάλι, διαπιστώσεις συνεχόμενη παραβατική συμπεριφορά, μπορείς κάλλιστα (και νόμιμα, πάνω απ'όλα!) να καλέσεις CQ DX σε Α1Α στο φάσμα π.χ. 14.070 - 14.080 ... ποιος θα σου πει κάτι ??

Τελικά θα έρθεις στο γλέντι?

CW Fun είπε...

Όχι Στάθη, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ στην dream team.Καλά να περάσετε και καλή επιτυχία!!

Το ότι έχουμε πολύ σαβούρα εντός μπάντας είναι δεδομένο, το να προσπαθούν κάποιο να την μεγαλώσουν δεν μπορώ να καταλάβω!!

CW Fun είπε...

Και μιας και μιλάμε για παραβατικές συμπεριφορές....

Τι δουλειά έχει το γκρουπέτο στην SV-QRO ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΤΖΑΤΖΙΚΙ συχνότητα;;;;;

HF (20 & 40m.)

14.250MHz +/- 10KHz (>10W)
14.285MHz QRP (<10W)

Από τις ανακοινώσεις δραστηριότητας τους.....(όταν έκαναν)

Μήπως θα πρέπει κάποιος να τους καταγγείλει;;;