Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Θαύμα!!... Ανακαλώ όσα έχω πει ως τώρα!!

Οφείλω να ομολογήσω ότι υπήρξα σκληρός στην κριτική μου απέναντι στην ψηφιακή τεχνολογία και ειδικότερα στους δέκτες SDR. Παίρνοντας παραδείγματα από παλαιότερης γενιάς SDR που δεν άκουγαν τίποτα,που ήταν θεόκουφα, που δεν έκαναν ούτε για Χριστουγεννιάτικο στολίδι, τα είχα βγάλει όλα κουφά. Ίσως όμως αυτή η σκληρή κριτική μου βοήθησε τους ασχολούμενους με την συγκεκριμένη  τεχνολογία να σκύψουν στο πρόβλημα και να το επιλύσουν.

Στο παρακάτω video φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο δέκτης SDR ακούει μια χαρά, καταφέρνει μέσα σε ένα σωρό ραδιοσκουπίδια  που βλέπει στην φαντασία του να ξεχωρίσει  beacon στους 28 MHz και να το ακούσει ελάχιστα πάνω από τον θόρυβο. Βέβαια αν ήταν πιο κοντά θα το άκουγε  εννέα πλας, αλλά ήταν μακριά του ένα ολόκληρο μέτρο....


e e
CW Fun

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι έγινε και δεν ηρθε ΑΚΟΜΑ ο σταθης να σχολιασει;;

takis perreas είπε...

Απάντηση Ααα΄
Άργησε το τρένο από την... Μογγολία!

Απάντηση Βου΄
Ωχ!!!

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

Γιατί να σχολιάσω? Αφ'ενός εσύ ζήτησες να μη σας σχολιάζω και να μη σας κάνω καζούρα (θυμάσαι???) για τα μπλιμπλίκια με τα οποία παίζετε, το οποίο έως τώρα το έχω σεβαστεί απόλυτα, αφ'ετέρου, η ιστορία του παρόντος ιστολογίου έχει αποδείξει ότι σε κάθε ανάρτηση του Μιχάλη που παρουσιάζει τα μείον των SDRs και των JTxx modes, σπεύδετε να σχολιάσετε αρνητικά ΠΡΩΤΟΙ καθώς και να καταφερθείτε προσωπικά σε όποιον αγαπά το CW.

Αλλά, αφού τόσο πολύ αναζητάτε το σχολιασμό μου (ευχαριστώ για την τιμή), here it goes:

Εν αρχή, είχαμε το κινητό τηλέφωνο, single-color LCD και διάφορες αρχαιολογίες, μετά βγήκαν με έγχρωμη, μετά με κάμερα, μετά με Internet support, μετά 2G, 3G, 4G-LTE (πού πάμε, ρε?), μετά βγήκαν με 2 sims, 3 sims, μετά βγήκε ρολόι - κινητό, μετά η Google έβγαλε τα γυαλιά-κινητό που μέχρι και καφέ κάνουν, tablets με DVB-T και LTE και κάμερες εξωπραγματικών Mpixels με sensor 1 τετρ. εκ. !!

...

Κάτι πανομοιότυπο βλέπω να γίνεται με τα SDRs ... και το video της ανάρτησης κάτι τέτοιο αποδεικνύει, όσο για τα ραδιοσκουπίδια που λέει κι ο Μιχάλης, συμφωνώ απόλυτα. Πάρτε το χαμπάρι, το μηχανικό φίλτρο δεν πρόκειται να υποκατασταθεί ποτέ από Software.
Από την άλλη, αυτό που πρέπει να αναγνωρίσω θα το αναγνωρίσω. Οι ευκολίες και τα όμορφα GUIs των SDR-based TRXs είναι ωραίο να τα έχεις. Ακόμα ωραιότερο όταν τα κατασκευάζεις από το 0. Παραδέχομαι και επικροτώ απόλυτα τις τελευταίες κατασκευές του IXP, που φαίνεται να κάνει τεχνικά άριστη και επιστημονική δουλειά. Αλλά όσο το Software σε κρατάει πίσω, το hardware παραμένει αναξιοποίητο.
Ως λάτρης του CW, θα περιμένω ανυπόμονα να παρουσιαστεί ένας δέκτης SDR, που να ικανοποιήσει την ακοή μου καλύτερα από ένα μηχανικό φίλτρο της Collins.

73

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που δημοσίως εκφράζεις τη ΔΙΑΦΩΝΙΑ σου με την εμμονή του μιΧΑλη να γελιοποιεί και να απορρίπτει εντελώς τις δραστηριοτητες μας.
οσο για το συγκεκριμενο μηχανημα ακομα δε μπορω να καταλαβω γιατι εγινε αντικειμενο κριτικης. περα απο το γεγονος του οτι ο μιΧΑλης εχει μια εμμονη εναντιον μας, αυτο ειναι απλα ενα usb στικακι των 8 ευρω σε ενα radio/cd αυτοκινητου με μειωμενη κατα πολυ επεξεργαστικη ισχυ... ειναι απλα ενα γουστοζικο δεκτακι... δε παρουσιαστηκε σαν το δισκοποτηρο των sdr.. ηταν απλα στο πνευμα του αρθρου του προεδρου οπου δειξαμε οτι εκτος απο τα rasbbery pi υπαρχει και αυτη η εκδοχη....που εχει τη πλακα της. πιθανον αυτο αν μπει στο αυτοκινητο και κινηθει στην πολη να μην ακουει και τιποτα... υπαρχει η ιδεα να μπει σαν panadapter στην IF ενος πχ 857... ολα αυτα ειναι ενας πειραματισμος που εχει ενδιαφερον.. αν φτασαμε να κριτικαρουμε ακομα και αυτα τοτε συμπαθαμε σταθη αλλα ειμαστε παγκοσμιως πρωτοι σε αυτο και συγχαρητηρια στον ιδιοκτητη του ιστοχωρου γιατι δεν νομιζω να υπαρχει δευτερος στο κοσμο με τη λογικη και νοοτροπια του...

CW Fun είπε...

Δεν θα σου σβήσω το σχόλιο για ένα και μόνο λόγο, για να μην πεις ότι δεν αντέχω την κριτική. Φρόντισε όμως στα επόμενα που θα βάλεις ταμπέλες σε ανθρώπους να έχεις την στοιχειώδη ηθική και να τα υπογράψεις. Όταν λές ΜιΧΑλης μπορείς να μου πεις τι εννοείς?????

Μήπως αναφέρεσαι σε αυτή την ανάρτηση

http://www.funcw.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8.html

που ο Γκιώνης μαζί με την άλλη την δημοκράτισσα με βάφτισαν χρυσαυγίτη?????
Μήπως στερείσαι στοιχειώδους μόρφωσης για να αντιληφθείς ότι πουθενά μέσα στο μπλόκ και ειδικά στην συγκεκριμένη ανάρτηση δεν κάνω πολιτική αναφορά, είτε χρυσαυγίτικη είτε παμίτικη ή αντίφικη? Τόσο στόκος είσαι? Συνάδελφο που έχει πρόβλημα στήριξα και δεν με απασχολεί που ανήκει.

Η μήπως το στηρίζεις σε προσωπικές συζητήσεις που έχουμε κάνει?? οπότε να σου αγοράσω φουστανάκι στα γενέθλια σου... (εσύ μίλησες για παντελόνια σε παλαιότερο σχόλιο σου!!)

ΛΕΓΕ, περίμενω να σε ακούσω.

Όσο για το ρημάδι σας εσείς το βάλατε στο ίντερνετ και καμαρώνετε. Τι εννοείς ένα απλά γουστόζικο δεκτάκι??Τι σχέση έχει αυτό το πράμα με δέκτη?? Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες δεν κάνουμε χόμπι χαβαλέ..

28303 είναι συχνότητα για beacons????? Γιατί μας έχετε πρήξει με το bandplan και την συμμόρφωση μας σε αυτό...σεβαστείτε το εσείς τουλάχιστον και μετά αποφασίστε να αλλάξετε το hobby (μιας και μόνο φαεινές ιδέες είσαστε του τύπου μνημόσυνα στο cw κλπ).

Υ.Γ ΕΝΝΟΕΙΤΕ και δεν θα ακούει τίποτα το ρημάδι σε αυτοκίνητο και μέσα στην πόλη, θέλει και ερώτημα???

Ανώνυμος είπε...

εχω ενα θεμα με το Caps lock μη δινεις σημασια. το beacon δεν ηταν ουτε ενα mwatt σε dummy load... αυτο ειναι το προβλημα σου? οπως σωστα ειπες δεν ακουγεται περαν του μισου μετρου. καλυτερα να ανησυχεις για συναδελφους που παραβιαζουν τη κειμενη νομοθεσια χρησιμοποιοντας μεγαλη ισχυ σε διαγωνισμους τοσο στα βραχαια οσο και στα vhf...
sv1jgw

Ανώνυμος είπε...

οσον αφορα τη συχνοτητα δεν ηταν 28303 γιατι το RTL δεν ειχε καλιμπραρισμενη συχνοτητα.... λυπαμαι που στο χαλασα...γιατι δεν εχουμε βρει πως γινεται αυτο στο sdr toouch που τρεχει στο radiocd. αν εχεις καμμια αποδειξη απο κανονικο μηχανημα να την προσκομισεις. αλλιως εισαι συκοφαντης

Γκιώνης είπε...

Ελα ο νονός.Ελα ο νονός.

Μη μου πειράζετε το βαφτηστήρι μου.
Καλός ο ΧΑβαλές αλλά μη κλέβουμε ιδέες άλλων?

Κανένας δε παρατήρησε οτι επι του προκειμένου εχουμε εναν Dual Band SDR receiver. Στους 28303 όντως ακούγεται το beacon ενώ στους 87,5 FM ακουμε τον αγαπημένο μας σταθμό με δικαίωμα επιλογής. Τουτεστιν μιλάμε για μια κατασκευή η οποία μας επιτρέπει μια ευρείας κλίμακα ακρόαση σε συχνότητες με μοναδικό χρωματισμό ώστε να γινεται κατανοητό ακόμα και απο άτομα με δυσκολία στην Ακοή. Με τη διαφορά στους χρωματισμούς μπορείς ευκολα να αντιληφθείς εαν ακούς εκλησία, αθλητικά,μορς,SSB ή παράνομο λίνκ.
Ειναι μια μοναδική προσπάθεια που αξίζει την προσοχή όλων μας. Με το χαμηλότερο κόστος.

Το FT1000 αλλάζει χρώματα?
Ακούει 87,5FM?

Γκιώνης