Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

2o TRIATHLON DX CONTEST part III

Πάει και αυτό. Για φέτος συμμετείχα στην ομάδα SY2ALT μαζί με τους πολύ καλούς φίλους  SV3DCX και  SV2BFN. Προβλήματα που προέκυψαν λύθηκαν και καταφέραμε να βγούμε αξιοπρεπώς και οι τρείς.

SV3GKU antennas
 Ο Πάνος SV3DCX δεν κατάφερε να λύσει τα προβλήματα του τελευταίου μήνα που έχει στην λήψη από την αγαπημένη του ΔΕΗ ( 9+20) σε όλες τις μπάντες. Λύση τελευταίας στιγμής το shack του SV3GKU...Μαστραλέκο ευχαριστούμε!!

Ο Βαγγέλης δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ εγώ ταλαιπωρήθηκα πολύ με την κάθετη των 40 μέτρων .Ενώ την είχα συντονισμένη και την είχα στήσει 2-3 φορές τουλάχιστον στο παρελθόν, προχτές θέλησε να με παιδέψει. Με τον φακό στο κεφάλι έκανα αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να την συντονίσω...άξιζε όμως, δούλεψε θαυμάσια!

40 m κάθετη
 Πολύ καλά επίσης δούλεψε και το δίπολο για τα 80 μέτρα, αν και χαμηλά σε ύψος όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Στο πρόχειρο shack που έστησα στο υπόγειο του SV8HED (και εγώ φιλοξενούμενος ήμουν) δούλεψα με το FT 1000 (το SDR το δουλεύω μόνο σε μεγάλα contests γιατί ως γνωστόν εκεί κάνει την διαφορά) και με τρατζιστορικό ενισχυτή στα 400 watts περίπου....ορκίζομαι αλήθεια λέω, δεν έβγαζε παραπάνω το ρημάδι! Πολλά προβλήματα RF, αλλά αναμενόμενα λόγω της portable κατάστασης που επικρατούσε, άλλα λύθηκαν και άλλα όχι.





Μικρή ταλαιπωρία όταν τo πρωί ξεκίνησε άλλο contest, μάλλον αυτό της Μαύρης Θάλασσας .Ευτυχώς οι πρώτες 4-5 ώρες ήταν καθαρές. Κίνηση πολύ μικρή, ευτυχώς που υπάρχουν και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι και βγήκε η νύχτα. Τελικά το ημερολόγιο έκλεισε πιο φτωχό σε σχέση με τα περσινά δεδομένα, 142 επαφές σύνολο με πάνω από 100 να είναι DX. Έλληνες ελάχιστοι, ούτε οι μισοί από πέρσι.....
Στο SSB ο Πάνος έκανε 280 επαφές περίπου και στο RTTY  ο Βαγγέλης 116.

Dipole 80m
Η λογική λέει ότι κάθε χρόνο και καλύτερα, αλλά μάλλον αφέθηκε στην τύχη του το contest με αυτό το αποτέλεσμα. Αν δεν γίνει κάτι σημαντικό πχ σωστή προώθηση στο εξωτερικό του χρόνου δεν το βλέπω να γίνεται καν. Και είναι κρίμα γιατί είναι πολύ καλό και σαν ιδέα και σαν στήσιμο!





Υ.Γ Ελπίζω να το χάρηκε από εκεί ψηλά ο Πάνος SY2ALT.....

e e
CW Fun

6 σχόλια:

CW Fun είπε...

Βέβαια να δω τι θα πει ο κύριος που μας έταζε ότι έχει προγραματίσει διακοπές στην Κρήτη φέτος...δεν βγήκε καν!!

SV2BFN είπε...

Άντε ρε Mike να τον κακολογίσεις....Εμένα μου το είπε. Είχε....babysitting. (Σοβαρά δεν κάνω πλάκα)

ΥΓ. Άκου που σου λέω....Χαμογελούσε ο Πανούλης από εκει ψιλά που είναι!

CW Fun είπε...

Χαίρομαι που συμμετείχα σ'αυτήν την ομάδα, όπως επίσης και ο Πάνος DCX το χάρηκε πολύ!
Τελευταίο που με νοιάζει είναι το αποτέλεσμα!

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

Νομίζω το τελευταίο σχόλιο του Μιχάλη, μαζί με την αφιέρωση της συμμετοχής της ομάδας ήταν ό,τι καλύτερο στο φετινό Τρίαθλον.

Εμείς από την άλλη, απλά ... αποφασίσαμε να αλλάξουμε προορισμό καλοκαιρινής ανάπαυλας ...

Καλά αποτελέσματα σε όλους. Ρε τυχερέ ιμιτασιόν, μαζεύεις σπέσιαλ αυτόγραφα !! Κράτα τα καλά φυλαγμένα, κάποτε θα αξίζουν χρυσάφι !!

CW Fun είπε...

Αυτο με τα αυτόγραφα με προβλημάτισε, δεν το πιάσα, στείλτο αν μπορεις σε QRS..

Panos SV3DCX είπε...

Κύριοι ήταν τιμή μου να είμαι στην ίδια ομάδα μαζί σας. Ελπίζω και του χρόνου

73 de Πάνος SV3DCX