Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

HF Field day και VHF contest 2014

Και φέτος η ΕΕΡ διοργανώνει το hf fielday και το  vhf contest. Για τα βραχέα τα πράγματα παραμένουν ως έχουν σε αντίθεση με τα 2 μέτρα όπου έχουν γίνει ριζικές αλλαγές. Για όποιον θελήσει να ασχοληθεί με το VHF contest θα ήταν χρήσιμο να διαβάζει τους νέους κανονισμούς ΕΔΩ



Μία από τις σημαντικές αλλαγές είναι αλλαγή software καθώς πλέον το εξαγόμενο αρχείο αποστολής θα πρέπει να είναι της μορφής .edi . Η ΕΕΡ προτείνει το dxlog το οποίο δεν το γνωρίζω. Εαν κάποιος έχει εγκατεστημένο ήδη το N1MM μπορεί να πάει στην επιλογή νέο κόντεστ και να επιλέξει το VHFREG1 με mixed mode. Επίσης και το WINTEST υποστηρίζει τον διαγωνισμό επιλέγοντας στα νέα κοντεστ IARU VHF ή εναλλακτικά european 50/70/vhf/uhf --no mults.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά, ανταλλαγή RS(T), αύξων αριθμό επαφής και locator. Καλό είναι να δίνονται με αυτή τη σειρά γιατί έτσι είναι και η σειρά τους σε όλα τα software. Ελπίζω φέτος να μην επαναληφθεί το φαινόμενο να είναι όλοι σε κάποια συχνότητα που έχουν επιλέξει και 2-3 πονηροί στο 144300 επάνω για την μεγαλύτερη διάρκεια του διαγωνισμού. Δεν σημαίνει ότι αν δεν ακούς κάποιον εκεί, ότι δεν είναι κιόλας, είναι πολλοί οι  σταθμοί που κάνουν ακρόαση για τυχόν dx επικοινωνία.

Μετά από δύο χρόνια αποχής για τους γνωστούς λόγους, θα συμμετέχω από Λευκάδα με το διακριτικό του συλλόγου SZ8L(μάλλον από αργά το βράδυ του Σαββάτου λόγω κοινωνικής υποχρέωσης).  Δυστυχώς για φέτος οι προβλέψεις είναι οι χειρότερες που θα μπορούσαν, κακοκαιρία και τροποσφαιρική διάδοση σχεδόν ανύπαρκτη...

κάπως έτσι θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός το μεσημέρι του Σαββάτου

και κάπως έτσι θα τελιώσει το μεσημέρι της Κυριακής..



με αποτέλεσμα η  πρόγνωση τροποσφαιρικής διάδοσης να έχει αυτά τα χάλια...


Καλή επιτυχία σε όσους αποφασίσουν να συμετέχουν

e e
CW Fun

9 σχόλια:

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

Δεν γνωρίζεις το DXLog??? Και πως τρεχεις το GTC CW Cup ??? Αίσχος !!!!

CW Fun είπε...

Αν σε κάθε διαγωνισμό που έτρεχα εγκαθιστούσα και το προτεινόμενο πρόγραμμα δεν με έφτανε ο σερβερ της κουγκλ!!

To gtc το τρέχω με το προτεινόμενο Ν1ΜΜ...ολε!!

Ανώνυμος είπε...

ψηφιακάκιδες.... μολυβι και χαρτί ρε !!

CW Fun είπε...

Μωρέ εγώ δεν έχω πρόβλημα να το τρέξω με μολύβι και χαρτί, αλλά να δεις χαρές που θα κάνει ο contest manager όταν του στείλω την ΔΟΜΗ σε φάκελο!!

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω για το FD ...

CW Fun είπε...

Ειδικά φέτος .....

Γκιώνης είπε...

Ποσα καβεα θελει η κουζίνα και το πλυντήριο?

Χιλια συγνωμη για τη διακοπή.
Απλα σημερα μου κοψαν το ρευμα.
Ραδιοερασιτεχνης με κομενο το ρευμα μπορει να κανει Fielday απο το σπίτι του?

Καλη επιτυχία σε όλους.

ΥΓ Πανω απ όλα ο Ανθρωπος. Λυπάμαι που αξιόλογοι συνάδελφοι δε το τήρησαν. Καλη συνέχεια.

CW Fun είπε...

Τέλος και σε αυτό το vhf contest. Μέτρια αποτελέσματα με χάλια διάδοση, ευτυχώς επιζήσαμε από την κακοκαιρία.

Σύντομα περισσότερα.

Γκιώνης είπε...

Τελικά οι εμπειροι ραδιοερασιτέχνες που δεν ασχολούνται με τα μπλογκς σε τι ακριβώς διαγωνίζονται? Στο VHF contest ή στο HF Field Day. Και πως αυτά προβάλονται μεσα απο τα εγκρυτα μπλογκς. Παράλληλα με την αλλαγή των κανονισμών και την προβολή που έγινε που ακριβώς συμμετέχουν ενω χρονια υπήρχε η διαφωνία? Ανωνυμα ξέρω και εγω να τραγουδάω.

Γκιώνης