Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Συμμετοχή στο GTC CW Cup 2014

Άντε και του χρόνου να είμαστε γεροί να το ξανατρέξουμε. Σχετικά μεγαλύτερη συμμετοχή από άλλες χρονιές και με πιο διαβασμένους συμμετέχοντες. Υπήρξε ένα μικρό μπέρδεμα με το TRC contest, (όπου ίσως θα χρειαστεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο αλλαγής ημερομηνίας) αλλά υπήρξαν και πολλοί ξένοι που έδιναν το σωστό report NM. Απομένει βέβαια να στείλουν και τα ημερολόγια τους για να επιβεβαιωθούν οι επαφές.

Θα ξεκινήσω ανάποδα, με τις συμμετοχές που μου άρεσαν. Πρώτος και καλύτερος ο Δημήτρης SV1JGW/QRP είχε πολύ δυνατή παρουσία, έδιωξε τους φόβους του και συμμετείχε στην μικρή κατηγορία. 42 επαφές με 41 gtc  μέλη είναι ένα score που θα τον φέρει ψηλά στην κατάταξη....ψυχική νόσος δηλαδή!


Το SDR του Δημήτρη, ιδιαίτερη κατασκευή QRP RADIO σε QRO BOX !!



Επίσης παρθενική εμφάνιση στο gtc cup είχαν οι SV1CQN, SV3GKY και το ζεύγος SV8BHN - SV8GFW.
Συνεχή παρουσία στον αέρα είχαν οι SV4FFL, SV1CQN, SV2FWV Τάκης όπου πέραν της δυνατής παρουσίας του εκπροσώπησε για τις πρώτες 6 ώρες την Ελληνική Λέσχη Τηλεγραφίας με το SZ1SV.



Εγώ για φέτος τα πήγα σχετικά καλά, 174 επαφές με 78 multi αλλά και πολλά ΝΜ που αμφιβάλλω ότι έτρεχαν το GTC !! Η προσπάθεια μου σταμάτησε στις 9 το πρωί της Κυριακής όπου και ανέλαβα για τις τελευταίες 6 ώρες να εκπροσωπήσω την Ε.Λ.Τ με το SV8/SZ1SV. Συνολικά 80 επαφές κατάφερα να κάνω, καθώς η κίνηση είχε πέσει δραματικά. Χρησιμοποίησα τον σταθμό της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Λευκάδος όπου αντιμετώπισα αρκετά προβλήματα, Ρότορας OFF και η κεραία μόνιμα στην Αμερική, ενώ στις μπάντες των 80-40 μέτρων ήμουν με χαμηλή ισχύ καθώς το κάπλερ δεν αντέχει πάνω από 100 watts .

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι SV5DKL και  SV9DJO ήταν οι συνάδελφοι που ενεργοποίησαν τον σταθμό της λέσχης απο SV5 & SV9 περιοχές αντίστοιχα.
Καλά αποτελέσματα σε όλους.

e e
CW Fun

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατι δεν κανεις και μια παρουσιαση για το sdr του φίλτατου Δημήτριου?

O Tempora, o mores !!!

CW Fun είπε...

Κοίτα να δεις πως έχουν τα πράγματα, τα sdr είναι διαβολικές συσκευές όπως έχω ξαναπεί, απλά τώρα στην προσπάθεια επιβράβευσης του φίλτατου Δημήτρη νέρωσα λίγο το κρασί μου!!

Ανώνυμος είπε...

σε βλεπω για διαγραφή και εσεναν, σαν τον αλλον....

Ανώνυμος είπε...

τελικά ολοι πέσαμε θύματα του πανίσχυρου qrp......

ΜΕ sdr ή χωρίς...

Ανώνυμος είπε...

σύντομα και sv8gke/qrp

CW Fun είπε...

Τι να πω, καμιά φορά η κατρακύλα δεν έχει τέλος!

Σας επιτρέπω αν με δείτε κάποια στιγμή /QRP να προβείτε στην ευθανασία μου!