Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Second Balkan HF contest.

Από την σελίδα της ΕΕΡ αντιγράφω τους κανονισμούς, είναι μόνο 6 ώρες και καλό θα είναι να τιμήσουμε τον διοργανωτή με την συμμετοχή μας, έστω και για λίγο..


ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ HF

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ HF
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ HF
15 Φεβρουαρίου 2015
Κανονισμοί
 1. Διοργανωτής: Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Ε.Ε.Ρ.)Οι υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την διοργάνωση του διαγωνισμού το 2016.
2. Συμμετέχοντες: Ραδιοερασιτέχνες από τις Βαλκανικές χώρες των οποίων οι Εθνικές Ενώσεις είναι μέλη της IARU*, με διακριτικά των οποίων το πρόθεμα  ξεκινά από (με αλφαβητική σειρά)4O, 5B, 9AC4, E7, ERH2, J4,LZP3, S5, SVSWSXSYSZTATBTCYMYOYPYQYRYTYU,Z3, ZAZC4.
3. Σκοπός: Η επικοινωνία με όσο το δυνατόν περισσότερους ραδιοερασιτέχνες από Βαλκανικές χώρες* (συμπεριλαμβανομένης και την χώρας του συμμετέχοντος) και με όσο το δυνατόν περισσότερα διαφορετικάprefix (δείτε παρακάτω).  
4. Ημερομηνία και Ώρα: Από τις 12:00 UTC μέχρι τις 18:00 UTC (σύνολο 6 ώρες) την Κυριακή του δεύτερου Σαββατοκύριακου του Φεβρουαρίου. Για το 2015 πέφτει στις 15Φεβρουαρίου.
5. Μπάντες: 3.5 MHz και 7 MHz. Για αλλαγή μπάντας απαιτείται δραστηριότητα για τουλάχιστον 10 λεπτά στην τρέχουσα.
6. Modes: CW, SSB, Mixed.
7. ΚατηγορίεςΚατηγορία A – Επιτρεπόμενη ισχύς  σύμφωνα με το όριο της αδείας του συμμετέχοντος όχι παραπάνω από 1000 W INPUT και ΄
Κατηγορία B – Ισχύς που δεν ξεπερνά τα 10 W INPUT (QRP). Οι συμμετέχοντες σε αυτή την κατηγορία εκπέμπουν  /QRP μετά από το διακριτικό τους (π.χ. LZ1US/QRP).
8. ΑνταλλαγήCW – αναφορά RST και αριθμό επαφής (π.χ. 589023),
SSB – αναφορά RS και αύξοντα αριθμό επαφής (π.χ. 57006). Σε περίπτωση αλλαγής mode η αρίθμηση συνεχίζεται κανονικά.
9. Πολλαπλασιαστές:  Ξεχωριστά για κάθε μπάντα – ο αριθμός των Βαλκανικών prefix με τα οποία κάναμε επαφή. Για τον σκοπό  αυτού του διαγωνισμούδιαφορετικό  prefix είναι κάθε διακριτικό που διαφέρει κατά τα 3 πρώτα σημεία. Συνεπώς τα LZ6,LZ7, SV3, SV4, Z31, Z32, TA1, TA2 κλπ. είναι διαφορετικοί πολλαπλασιαστές, αλλά το  LZ07KM μετρά σαν LZ0, το YO2014A μετρά σαν YO2, Το ER650MD μετρά σαν ER6, κλπ. Συμμετοχή από περιοχή με prefix διαφορετικό από το κανονικό μετράει σαν το φορητό prefix (π.χ. SV5/SV0XCA μετρά σαν SV5).
10. Επιτρεπόμενες επαφές: Μόνο μία (1) επαφή επιτρέπεται με κάθε σταθμό ανά μπάντα ανεξάρτητα από το mode (π.χ. αν ο LZ6Y κάνει μια επαφή με τονZA1RE στους 7 MHz / CW, μια επιπλέον επαφή με τον ίδιο σταθμό στην ίδια μπάντα ανεξάρτητα αν γίνει σε CW η SSB δεν ισχύει όμως αν η επαφή γίνει στους 3.5 MHzτότε η επαφή ισχύει.
11. Βαθμοί QSO: Κάθε επαφή με σταθμούς από την A κατηγορία μετρά σαν ένας (1) πόντος ενώ κάθε επαφή με σταθμούς Β κατηγορίας μετρά δύο (2) πόντους. Επαναλαμβανόμενες επαφές με τον ίδιο σταθμό στην ίδια μπάντα δεν παίρνουν καθόλου πόντους (0) τόσο η αρχική όσο και οι επαναλαμβανόμενες επαφές. Επίσης δεν παίρνουν βαθμούς (0) επαφές που καταχωρούνται στο ημερολόγιο με  πάνω από 5 λεπτά διαφορά από την πραγματική ώρα.
12. Τελικό αποτέλεσμα: Το τελικό αποτέλεσμα και για τις δύο κατηγορίες είναι το άθροισμα των πόντων των επαφών στους 3.5 MHz επί τους πολλαπλασιαστές της μπάντας αυτής συν τους πόντους των επαφών στους 7 MHz επί τους πολλαπλασιαστές της μπάντας. Για παράδειγμα ο Z32TY έκανε επαφές με 20 σταθμούς στους 3.5 MHz 3 εκ των οποίων ήταν QRP και με σύνολο 15 διαφορετικά prefix. Έκανε επίσης 25 σταθμούς στους 7MHz εκ των οποίων οι 5 ήταν QRP και με σύνολο 18 διαφορετικά prefix. Το σύνολο του σκορ του θα είναι (17+6)x15 + (20+10)x18 = 345+540 = 885 βαθμοί.
13. Κατάταξη: Ξεχωριστά ανά κατηγορία  A και κατηγορία B. Χωρίς διαφορά ως προς το mode CWSSB η mixed.
14. LogH ώρα των επαφών καταχωρείται σε UTC (GMT). Τα Log πρέπει να ελεγχθούν για διπλές εγγραφές , σωστούς βαθμούς QSO και πολλαπλασιαστές. Τα log πρέπει να είναιυποχρεωτικά σε ηλεκτρονική μορφή και σε format Cabrillo. Γράψτε  «Balkan Contest» και το διακριτικό σας στο θέμα του μηνύματος και στείλτε τα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του διοργανωτή που αναφέρεται πιο κάτω στο παράρτημα.
15. Προθεσμία: Όλες οι υποβολές των  logbook πρέπει να γίνουν ηλεκτρονικά το αργότερο μια εβδομάδα με την λήξη του διαγωνισμού. Εφέτος η καταληκτική ημερομηνία είναι η22 Φεβρουαρίου 
16. Απόρριψη συμμετοχής: Παράβαση των ραδιοερασιτεχνών κανονισμών, των κανονισμών του διαγωνισμού η χρήση μη ραδιοερασιτεχνικών μέσων (όπως το τηλέφωνο το internet κλπ) συνιστούν αιτία ικανή για απόρριψη της συμμετοχής. Η απόφαση της διοργανώτριας Εθνικής Ένωσης είναι οριστική και τελεσίδικη.
17. Βραβεία: Πλακέτες θα δοθούν στους δέκα (10) πρώτους από την κατηγορία Α και στους τρείς (3) πρώτους από την κατηγορία Β καθώς και στον καλύτερο συμμετέχοντα από κάθε χώρα. Οι νικητές σε κάθε κατηγορία ανακηρύσσονται Πρωταθλητές των Βαλκανίων στα HF.

Παράρτημα: Οι Εθνικές Ενώσεις των Βαλκανικών χωρών παρακαλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα για την διοργάνωση των επόμενων διαγωνισμών. Κάθε Ένωση που θα αναλάβει την διοργάνωση αναλαμβάνει επίσης την συλλογή των log του υπολογισμού και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και την αποστολή των βραβείων σε διάστημα ενός μηνός από την διεξαγωγή του διαγωνισμού, σ’υμφωνα με την πιο κάτω λίστα:

2015 – Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Ε.Ε.Ρ.) E-mail για αποστολήlog η άλλες πληροφορίες: raag-hq@raag.org για τα log αντίγραφο και προς :panayotdanev@yahoo.com
 2016 – Θα ανακοινωθεί προσεχώς
* Για τον διαγωνισμό αυτό μπορούν να πάρουν μέρος ραδιοερασιτέχνες από τις ακόλουθες Βαλκανικές χώρες των οποίων οι Εθνικές Ενώσεις είναι μέλη της IARU(με αλφαβητική σειρά): Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Κύπρος, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ., Ρουμανία, Σερβία. Σλοβενία και Τουρκία.

e e
CW Fun

1 σχόλιο:

Γκιώνης είπε...

Τα Σκόπια να τα κανουμε?????

(Βορεια Μακεδονία της Θεσσαλονίκης,Μακεδονια της βορείου Ελλάδος,Νοτια Μακεδονια της Σερβίας,Δημοκρατία των Μακεδόνων,Μακεδονία της Δημοκρατίας,FYROM,ΚΛΠ)

Γκιώνης

Καλη επιτυχία.