Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

SV2/SV1RP/A, όνειρο ήταν, πάειιιιιιιι, τέλιωσε, μαζί με αυτό και τα παραμύθια που μας φλόμωσαν...

Καταρχήν να επιστρέψω στους ένθερμους μπλόκερς το ξύδι που μου χάρισαν με περίσσια χαρά πριν λίγες μέρες....

δεν θέλω να τους το στερήσω από την μίζερη ζωή τους, θα υπάρχει διαθέσιμο στο qsl bureau της ΕΕΡ από εμένα προς αυτούς!!

Επίσης θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το άρθρο σε όσους έσπευσαν να με πουν πανίβλακα, χρυσαβγιτορθόδοξο και ότι άλλο φαντάστηκε η νοσηρή φαντασία τους. Και μιας και το έφερε η κουβέντα, τι έγινε με εκείνη την πολυπόθητη ένωση των Ευρωπαϊκών πρωτευουσών τον Ιούνιο???

Παπάτζα και πάλι παπάτζα....

Για να μην τα πολυλογούμε και σας κουράζω οι ευλογημένες εκπομπές από το Α.Ο μόνο ευλογημένες δεν ήταν...

Κάποιοι φρόντισαν να μπει χοντρό λουκέτο..

Παραθέτω το κείμενο που διάβασα στο http://agioritikesmnimes.blogspot.gr/2015/07/6829.html

Η θέση της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους για τις ραδιοερασιτεχνικές εκπομπές από τον Άθωνα

ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΑΘΩΝΑ
Είναι γνωστό ότι πάγιο αίτημα πολλών ραδιοερασιτεχνών, εδώ και χρόνια, είναι να έρθουν και να εκπέμψουν από το Άγιο Όρος. Οι παλιότεροι γνωρίζουν ότι στο παρελθόν βοήθησα και ήρθε μια ομάδα ραδιοερασιτεχνών από τη Θεσσαλονίκη και έκαμαν εκπομπές από τον Κήπο της Παναγίας μας. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια η Ιερά Κοινότης αρνείται να δώσει άδεια στον οποιονδήποτε. Ίσως ξεχνούν οι περισσότεροι ότι η πολιτική της Ιεράς Κοινότητος ήταν σε ένα βαθμό αποτέλεσμα του τρόπου που προσπάθησε να κοροϊδέψει τους Μοναχούς ο Γερμανός ραδιοερασιτέχνης Baldur DJ6SI προκειμένου να κάνει παράνομες εκπομπές.
Αντί η ιστορία να δείξει το δρόμο, δυστυχώς έχουμε γίνει τον τελευταίο καιρό μάρτυρες νέων προσπαθειών κοροϊδίας.

 Πριν από λίγο καιρό κάποιοι Λετονοί Ραδιοερασιτέχνες ήρθαν στο Άγιο Όρος και χωρίς καμιά άδεια από την Ιερά Κοινότητα, προσπάθησαν να μπουν και να κάνουν εκπομπές, έχοντας λέει, προφορική άδεια! Φυσικά ούτε προφορική ούτε γραπτή άδεια είχαν και εξεδιώχθησαν από το Άγιο Όρος. Η προσπάθειά τους αυτή και η ανακοίνωση της αποστολής τους όμως, παρότι δεν είχαν τα απαιτούμενα έγγραφα, δημιούργησαν μία κακή εικόνα για το Άγιο Όρος αφού φάνηκε σε κάποιους και μες τη λαχτάρα τους για μια επαφή, το Άγιο Όρος να είναι το κακό.
Αμέσως μετά από λίγο  καιρό  ένας  Έλληνας ραδιοερασιτέχνης έκανε  εκπομπές από  το  Άγιο  Όρος.  Πολλά  μηνύματα  έφτασαν πάλι σε  μένα με  την  ερώτηση αν  ο  εν  λόγω ραδιοερασιτέχνης έχει  την  άδεια  της Ιεράς Κοινότητος. Ο ίδιος ισχυρίστηκε  και  δήλωσε  πως έχει  την  άδεια  από  κάποια  Μονή για  να  κάνει εκπαιδευτικές  εκπομπές, χωρίς να  λάβει καθόλου υπόψη  του το Κανονισμό λειτουργίας ερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου που αναφέρει σχετικά:
«2.3. Σε ειδικές περιπτώσεις κατά τις οποίες έχουν ληφθεί ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας, ο κάτοχος του σταθμού, ραδιοερασιτέχνης με ισχύουσα άδεια, μπορεί για εκπαιδευτικούς λόγους και αποσκοπώντας στην πρόοδο του ραδιοερασιτεχνισμού, να επιτρέπει την χρήση του σταθμού σε τρίτο πρόσωπο που δεν έχει την ιδιότητα του ραδιοερασιτέχνη, υπό την ευθύνη του, την επίβλεψή  του και τις οδηγίες του, για σύντομο χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τα είκοσι (20) λεπτά της ώρας. Στις περιπτώσεις αυτές, μετά το χαρακτηριστικό κλήσεως του σταθμού διευκρινίζεται ότι η χρήση του σταθμού γίνεται από τρίτο πρόσωπο σε διαδικασία εκπαίδευσης με την χρησιμοποίηση του  διακριτικού του σταθμού ακολουθούμενο από την κατάληξη /Τ (training).»
Μα στο Άγιο Όρος η άδειά του δεν είναι «ισχύουσα» αφού δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Κοινότητος, όπως ορίζει το άρθρο 12,παρ.8  του Κανονισμού λειτουργίας ερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου.
« 8. Για την χορήγηση ΕΔΚ προς πραγματοποίηση ραδιοερασιτεχνικών επικοινωνιών από το Άγιο Όρος είναι απαραίτητη επιπλέον η γραπτή συναίνεση της Ιερής Επιστασίας του Αγίου Όρους.»
Άρα μιλάμε για άλλη μια προσπάθεια εξαπάτησης των Μοναχών. Πάλι όμως η ίδια αρνητική εικόνα στον έξω κόσμο.
Τελικά αυτό θέλουμε; Να κάνουμε εκπομπές ακόμη κι αν κοροϊδέψουμε τους Μοναχούς, κάνοντας κακό στο Άγιο Όρος; Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας κάνοντας κάτι τέτοιο; Μήπως όλες αυτές οι ενέργειες κάνουν κακό τελικά στο ραδιοερασιτεχνισμό, απομακρύνοντας ακόμα περισσότερο μια μελλοντική αποστολή;
Το Άγιο Όρος είναι μια πηγή φωτός που  φωτίζει  όλους  μας και  φάρος της Ορθοδοξίας μέσα στους Αιώνες.
Ρώτησα  την  Ιερά Επιστασία αν  έχει δοθεί  κάποια σχετική άδεια  και  μου  απάντησαν αρνητικά. Μάλιστα η Ιερά  Κοινότητα του  Αγίου  Όρους έχοντας  υπόψη τις παλιότερες παράνομες  εκπομπές  του  Γερμανού ραδιοερασιτέχνη Baldur DJ6SI, την πρόθεση  των Λετονών που  ήθελαν να  κάνουν  εκπομπές χωρίς  την  άδεια της  Ιεράς  Κοινότητος, τις  παράνομες  εκπομπές του SV2/SV1RP/Τ η /Α  στις 12-6-2015, και  πολλές  άλλες αιτήσεις ραδιοερασιτεχνών από  όλο  τον  κόσμο που  ζητούν  να  κάνουν  εκπομπές  από  τον Άθωνα, εξέδωσε την υπ΄ αριθ. Φ.2/27Α/1482 /28-6-2015 Εγκύκλιο  προς  τις  20 Ιερές Μονές του  Αγίου Όρους με  την  οποία  ξεκαθαρίζει  το  θέμα  των  ραδιοερασιτεχνικών  εκπομπών  από  την περιοχή του  Αγίου Όρους. Με αυτή την εγκύκλιο, η Ιερά Κοινότης ορίζει ότι για να κάνει κάποιος τρίτος εκπομπές από το Άγιο Όρος, πρέπει να έχει ειδικό διακριτικό και τη σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Κοινότητος γραπτώς. Παράλληλα αναφέρει ότι όλες οι απαντήσεις σε σχετικά ερωτήματα ήταν αρνητικές, καθιστώντας παράνομες τις όποιες εκπομπές.
Παρακαλώ όλους να είμαστε προσεκτικότεροι στη συμπεριφορά μας. Γενικότερα στη ζωή μας καλό είναι όταν προσπαθούμε για κάτι, να  έχουμε στο μυαλό μας να μην προσβάλλουμε τους άλλους, ούτε να θίγουμε τις αξίες και τους θεσμούς και  να προσπαθούμε κάθε φορά με νόμιμα και ηθικά μέσα για την επίτευξη του σκοπού μας.
Με πολλές ευχές
Γέρων  Απολλώ Δοχειαρίτης    SV2ASP/A


e e
CW Fun

12 σχόλια:

Unknown είπε...

Mia aporia to Ksidi einai gnisio?

CW Fun είπε...

Γνησιότατο Δημήτρη, θα έδινα εγώ ποτέ μούφα προϊόν στους φίλους μου;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ανυπομονώ να διαβάσω τις δικαιολογίες που θα μας σερβίρουν ο Βλαχόπουλος και ο Γκιαμζίδης. Μας φλόμωσαν στα παραμύθια για δήθεν νόμιμες εκπομπές και τύπωσαν και κάρτες QSL. Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες στο Κονέκτικατ και οι άνομες φιλοδοξίες της κλίκας DXplus πήγαν περίπατο.

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΤΟΣΗ ΚΑΚΙΑ...ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΞΥΔΙ....
ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΖΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΙΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ , ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΒΛΑΙΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ ....
Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ....

Ανώνυμος είπε...

Οσο θα υπάρχει ο "Εν-Λόγω" καλόγερος στο Α.Ο. ξεχάστε τις εκπομπές απο εκεί.
Φιλάκια.

Ανώνυμος είπε...

Απ΄ότι διαβάζω και ακούω καταλαβαίνω ότι τόσες μέρες που έκαναν δοκιμαστικές εκπομπές από το Άγιον Όρος έμαθαν και τις μοναχικές αρετές και τώρα θα πρέπει να τις διδάξουν και αυτές μαζί με τον κώδικα ΜΟRS

SV1CQN

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ Ο "ΜΑΓΚΑΣ" ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΔΕΙΑ

CW Fun είπε...

Δυστυχώς δεν μπορώ να δημοσιεύσω τέτοιου είδους σχόλια....ακόμα και αν ήταν επώνυμα!!

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δύο από τα "λογοκριμένα" με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο..

Σαφώς τα υπόλοιπα μπορούν να μπουν σε άλλο χώρο πιο οικείο σε αυτά!

φφφφ είπε...

Υπάρχει απάντηση της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου στο σχετικό θέμα. Κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο. Μήπως -για λόγους δεοντολογίας- θα έπρεπε να δημοσιευτεί και στο παρόν ιστολόγιο?

CW Fun είπε...

Σωτήρη δεν μπορώ να το βρω, αν είναι πέρασε το λινκ στα σχόλια. Θυμάμαι που το διάβασα και δεν έχει να πει κάτι. Καταρχήν μιλάμε για ένα ανυπόγραφο κείμενο που δεν επιβεβαιώνει τίποτα, αν θυμάμαι καλά έλεγε ότι η Μονή ζήτησε άδεια, ποτέ δεν είπε ότι πήρε κιόλας!!

Το μόνο επίσημο έγγραφο που μπορούμε να εμπιστευτούμε είναι από την Ι. Κοινότητα και που αναφέρει κατηγορηματικά ότι ποτέ και κανείς δεν έχει πάρει άδεια εκπομπής με εξαίρεση Αγιορείτες μοναχούς!!

Γκιώνης είπε...

Χρονια Πολλα Σωτηρη.
Επίσης χρονια πολλα στον ΗΕR.

Καλό καλοκαίρι.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση της Ι.Μ.Κουτλουμουσίου είναι στο παρακάτω λινκ.
http://www.agioritikovima.gr/agnea/item/64533

73, Σωτήρης SV1BDO