Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

SV2ASP/A qso on 2m

Δεν θα απαντούσα σε κανέναν όπως κάνω εδώ και πολύ καιρό. Ο λόγος που θα απαντήσω είναι γιατί μέσω εμένα προσπαθούν να "χτυπήσουν" τον Γ.Απολλώ.

 Με δύο λόγια μιας και οι υποχρεώσεις μου αυτό το διάστημα είναι πολύ πιο σημαντικές από τα υπόλοιπα...

Καταρχήν παραθέτω δυο κάρτες, είναι οι μόνες εως τώρα από Α.Ο που είναι valid από την ARRL, οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί δεν έχει ακόμα πάρει την απαιτούμενη πιστοποίηση καθώς δεν έχει προσκομιστεί η άδεια από την Ιερά Κοινότητα που χρειάζεται. Φυσικά και όταν συμβεί αυτό όλες οι επαφές από τότε και μετά θα είναι valid.

IK7UXW-SV8GKE το βουνό για την επαφή με Α.Ο


Κυκλοφορεί τώρα τελευταία και δια στόματος Αρπέα  αλλά και 2μδη μια ιστορία,
ο GKE δεν έκανε ποτέ του επαφή με Α.Ο στα 2μ, και επίσης "έστησε" επαφή με τον Paolo IK7UXW ώστε αυτός να πάρει την κάρτα του SV2ASP/A και να κονφιρμάρει την ραδιοχώρα στα 2μ. Σε αντάλλαγμα  του παρείχε ραδιοφάρο στα 23εκ ο οποίος λειτούργησε εκείνη την περίοδο.

Ακόμα και αν ήθελα να είχαν συμβεί έτσι τα πράγματα ένα είναι σίγουρο, δεν θα δεχόταν ο Π.Απολλώ, είναι γνωστό σε όλους πόσο αυστηρός είναι στο qsling.

Καταρχήν να τονίσω ότι εσκεμμένα αποκρύπτεται ότι η επαφή του Ιταλού έγινε από Λευκάδα ως SV8/IK7UXW οπότε αυτό και μόνο την καθιστά ως αναμνηστική κάρτα ενός qso και καμία αξία δεν έχει ως προς το κυνήγι ραδιοχωρών του συναδέλφου Ιταλού.

Ο Γιώργος είπε, κατόπιν πληροφοριών που είχε....

Το παρακάτω βιντεάκι στο αφιερώνω, SV3EXT, SV3BSF, SV8AQY και ο SV3*** που καταγράφει το βίντεο έχουν να πουν άλλα, πέραν του qrm που μου έκαναν φαίνεται ξεκάθαρα ότι εγώ προσπαθώ να κάνω μια δύσκολη επαφή εν μέσω qrm. Φυσικά όταν αντιλήφθηκαν ότι κάνουν επαφή μεταξύ τους και όχι με Α.Ο με άφησαν εμένα και τον Ιταλό να ολοκληρώσουμε, αρά έχεις πολλούς γνωστούς να ρωτήσεις αν έγινε η επαφή ή όχι.
Γιώργο μου θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι έχω και την υποδομή και την τεχνογνωσία ούτως ώστε όχι μόνο να κάνω επαφή με Α.Ο στα 2μ αλλά να ανοίξω τούνελ στον Άθωνα.

Για να τελειώνω και με το θέμα beacon. Αγαπητέ συνάδελφε το bcn στα 23 εκ λειτουργούσε ακριβώς ένα χρόνο πριν γίνει η συγκεκριμμένη επαφή και ως εκ τούτου δεν αποτελεί προιόν συνδιαλλαγής ούτως ώστε να έχει κάρτα ο Πάολο. Το qso έγινε 16/8/2009 και το beacon έχει σποτάκια από τον Αύγουστο του 2008...

Μιας όμως και το θέτεις θέμα να ενημερώσω όλους ότι,
όλοι οι ραδιοφάροι που λειτούργησαν από Λευκάδα είναι προσφορά μιας ομάδας ραδιοερασιτεχνών με αυξημένο το ham spirit, πρόσφεραν εθελοντικά, κατασκεύασαν μόνοι τους, υποστήριξαν και εξακολουθούν να δηλώνουν ότι θέλουν να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια.

Συνολικά και κατά μεγάλες περιόδους λειτούργησαν από Λευκάδα οι εξής ραδιοφάροι,
4μ,6μ, 2μ, 70εκ, και 23εκ, με παραχώρηση χρήσης και όχι δωρεά από τους συναδέλφους  IK7UXW, I7IWN, I7UGO (sk) και HA1YA. Αν ήταν όπως τα έλεγες όλοι αυτοί θα είχαν το Α.Ο όχι στα 2μ αλλά σε όλες τις vhf-uhf μπάντες.

Επίσης να τονίσω ότι το ετήσιο κόστος συντήρησης τους (τροφοδοτικά, τρατζιστορ εξόδου, ομοαξονικά, όλα μπαρούτη) ξεπερνούσε τα 300-400 ευρώ και καλυπτόταν αποκλειστικά από εμένα.

Για λόγους  που δεν είναι επί του παρόντος, όλοι οι ραδιοφάροι τέθηκαν οφφ εδώ και 2-3 χρόνια, στερώντας το δικαίωμα σε συναδέλφους να μπορούν να δοκιμάσουν την διάδοση, τα LNA τους και οτιδήποτε άλλο ήθελαν.
Θα ξαναμπουν σε λειτουργία όσοι από αυτούς καταφέρω να αδειοδοτήσω..

SV8GKE

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεμπρόστιασέ τους Μιχάλη, να μάθουν να πετούν λάσπη άλλη φορά.
Και να καταγγείλεις την επαφή του εν λόγω, στην ARRL ως μη ισχύουσα, αφού δεν έχει την άδεια της Ιεράς Επιστασίας.

Έχουν φάει τα λύσσακά τους με τον γέροντα Απολλώ, μην τους αφήσεις σε χλωρό κλαρί.

STEFANOS KARANIKOLOS είπε...

Γείά σου φίλε Μιχάλη.
Η ζήλεια τους τρώει ρε σύ!!!!!
Και όπως λέει και το ρητό:
Εάν ήταν η ζήλεια ψώρα θα κολλούσε ΌΛΗ η Χώρα!!!!!!!

Κράτα γερά!!!!!

Οι φίλοι σου είναι εδώ και σε στηρίζουν!!!

73's
de
SV3EXT
Op.Stefanos

Panos Iliopoulos είπε...

Αχ ρε φίλε Μιχάλη με τα ντοκουμέντα σου!!!

CW Fun είπε...

Συγνώμη για την μεγάλη καθυστέρηση να ανεβάσω τα σχόλια αλλά τώρα βρήκα χρόνο και υπολογιστή για να το κάνω.

Τα ανώνυμα στην παρούσα ανάρτηση δεν θα τα δημοσιεύσω, όσο και αν συμφωνώ μαζί τους!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥ ΟΤΙ "ΛΕΥΚΗ" QSL ΚΑΡΤΑ ΝΟΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΠΩΣ Π.Χ. Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ;

ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΡΝΟΣ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ "DX ΟΜΑΔΑ" ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΕΓΚΥΡΗ;

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΟΓΝΩΡΗ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ QSL ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΦΗ; ΜΗΠΩΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΜΠΟΥΧΤΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΣΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΝΑ ΚΑΝΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

Τι θα πει ρε Μιχάλη δεν δημοσιεύεις ανώνυμα σχόλια?
Είναι valid η κάρτα σύμφωνα με την ARRL, ή όχι?
Έχουν βάση αυτά που λέει ο άλλος για τις άγραφες κάρτες του Π.Απολλώ, ή όχι?

Πάρε θέση άμεσα.

CW Fun είπε...

Οκ λοιπόν, δημοσίευσα τα τρία πιο λάιτ ανώνυμα σχόλια, τα υπόλοιπα δεν θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας από εμένα όσο και να επιμένετε.

Μπορεί να συμφωνώ με τα γραφόμενα σας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγκρίνω την ανώνυμη κριτική, όσο και να με βρίσκει σύμφωνο.

Εγώ έγραψα την απάντηση μου, ειλικρινά δεν έχω μπει και ούτε σκοπεύω να το κάνω να δω τυχόν απαντήσεις, πάντα ήμουν αντίθετος με το cross band operation.

Όποιος ζορίζεται τον περιμένω εδώ, καμία κουβέντα παραπέρα, δεν ενόχλησα κανέναν και δεν θα απολογηθώ σε κανέναν.
73 SV8GKE

CW Fun είπε...

Στον ανώνυμο 18/7 ...4.08μμ έχω να πω,

οι πληροφορίες μου λένε ότι ο Π.Ιάκωβος, κατόπιν συμβουλών από την τριανδρία αρνείται να ζητήσει άδεια από την Ι.Ε και να χρησιμοποιήσει το /Α στο διακριτικό του. Στην προκειμένη περίπτωση η λίστα ραδιοχωρών της ARRL καλώς ή κακώς το Α.Ο το ορίζει ως SV/A.
Ως εκ τούτου οποιαδήποτε επαφή δεν φέρει το /Α ή δεν έχει την έγκριση της Ι.Ε (όπως λύσσαξαν να τους δείξουμε την αντίστοιχη του Π.Απολλώ) δεν έχει καμία τύχη να γίνει APROVED από την ARRL,άρα άνθρακας ο θησαυρός!!

Υ.Γ Κάπως έτσι κομάτιαζαν τα ιμάτια τους ότι οι εκμπομπές sv2/sv1rp/t θα γίνουν aproved από την arrl....ούτε χαρτιά δεν έστειλαν...

73
SV8GKE

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά υπάρχει εδώ ένα οξύμωρο, όπως καταλαβαίνεις.
Ο Ιάκωβος εκπέμπει μέσα από το ΑΟ και ως εκ τούτου, είτε η κάρτα φέρει το /Α είτε όχι, η επαφή με άτομο εντός ΑΟ φέρεται ως ισχύουσα.
Μπορεί λοιπόν να του αρνηθεί κάποιος ότι μίλησε με ΑΟ, αφού έχει μιλήσει με άτομο που δηλώνει στην κάρτα qth ΑΟ?

CW Fun είπε...

Τι δεν καταλαβαίνεις? Δεν είπε κανείς ότι ο Π.Ιάκωβος εκπέμπει εκτός Α.Ο. Αυτό που λέω είναι ότι σαν ραδιοχώρα στην λίστα DXCC είναι δηλωμένο SV/A, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δηλώνει /Α. Επίσης να έχει και την έγκριση της Ι.Ε.
Τόσο απλά..

Ανώνυμος είπε...

Μήπως αυτό ισχύει όταν υπάρχει ειδικό διακριτικό και η επαφή μετράει κανονικά όχι σαν ραδιοχώρα, αλλά σαν ρ/ε προς ρ/ε...?

CW Fun είπε...

Δε νομίζω, αυτά θα μπορούσε να τα πει ο μπαρουτοκαπνισμένος μόνο

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζεις, ή έτσι είναι κι ο μπαρουτοκαπνισμένος έχει δίκιο?

CW Fun είπε...

Όσο δίκιο είχε και όταν μας έλεγε ότι θα γίνουν αποδεκτές οι επαφές του από το Α.Ο, μάλιστα έλεγαν ότι είχαν στείλει όλα τα χαρτιά στο ΥΠΕΞ για επίσημη μετάφραση, κάπου χάθηκαν στον δρόμο φαίνεται..!!

Ανώνυμος είπε...

Άστα Γκέκα, δεν σε παίρνει. Οι τρεις καμπαλλέρος σε κάνανε με τα κρεμμυδάκια. Καιρός είναι να διαλύσει η παρέα αβανταδόρων του Απολλώ. Να δω με τι μούτρα θα υπογράφει τις κάρτες μου από τον SV2RSG ο κοντός, αν τολμά ας μην υπογράψει.

Ζήτω ο Διομήδης!
Ζήτω ο Αρπέας!
Ζήτω ο DX Plus Team!
Ζήτω ο μοναχός Ιάκωβος!

Ζήτωσαν! Αθάνατοι!

CW Fun είπε...

Επειδή έχουμε την ίδια απορία , δεν στέλνεις λοιπόν την κάρτα σου στον Cliff?

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα απαντήσει η ARRL στο σχετικό ερώτημα του!!

Ανώνυμος είπε...

Χμμ, ενδιαφέρον. Δηλαδή μέχρι στιγμής δεν έχουν υποβληθεί κάρτες του SV2RSG στην ARRL? Είτε στα κεντρικά είτε σε checkpoint? Ούτε από Ιάπωνες για τους οποίους είναι ATNO?

CW Fun είπε...

Καλά στείλε εσύ την δικιά σου και άσε τους Γιαπωνέζους να κάνουν ότι νομίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Τι να στείλω, αφού Άθω 40m και phone το έχω περασμένο στο dxcc από την dxpedition των SV2...

CW Fun είπε...

Στείλε μωρέ σου λέω, πως θα μας λυθεί η απορία. Έτσι δεν έλεγαν και για κάτι μπαρουτοκαπνισμένες εκπαιδευτικές επαφές και οι χριστιανοί έμειναν με την.......στο χέρι???
Την κάρτα εννοώ!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.arrl.org/w1aw-bulletins-archive/ARLD018/2016

CW Fun είπε...

SV/A αναφέρει το Α.Ο ή είδα λάθος?

Αυτό είναι μια ανακοίνωση, αν δεν συνοδευτεί από έγγραφα είναι άνευ ουσίας, γκέγκε?

Ανώνυμος είπε...

Καλομελέτα κι έρχεται Μιχαλάκη.
Η αρχή το ήμισυ του παντός.
Κι αφού έγινε η αρχή, θα είναι η αρχή του τέλους του μονοπώλιου.

Αφού η ARRL αναγνωρίζει τις εκπομπές του Π. Ιάκωβου, είναι ένα θετικό βήμα.
Φαίνεται άλλωστε και από την αντίδρασή σου.

CW Fun είπε...

Κοίτα αδερφέ, πολύ το κουράσαμε το θέμα. Τι διάολο πίνεις και δεν δίνεις και στα συντρόφια σου? Έχεις κάτι επίσημο ότι οι εκπομπές του Π.Ιακώβου είναι αναγνωρισμένες από την μητέρα σας ARRL (δεν είναι δικιά μου μάνα γιατί δεν μαζεύω χώρες)

Η δικιά μου ενημέρωση λέει το αντίθετο..

Στείλε επιτέλους την κάρτα σου στον Cliff να δούμε τι επίσημη απάντηση θα έχουμε!

CW Fun είπε...

Προσθέτω ότι δεν είναι valid έως ότου προσκομίσει άδεια από την Ι.Ε, αν συμβεί αυτό και οι σύμβουλοι του το επιτρέψουν τότε σαφώς και θα είναι aproved η operation του Πατέρα Ιακώβου.

Ανώνυμος είπε...

Ο καλός φίλος και συνάδελφος Μίλτος SV1GGU έφυγε χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Ζωή σε λόγου μας, συλληπητήρια στους οικείους του και στον Σύλλογο Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών.

Ανώνυμος είπε...

Αφεντικό τι θα γίνει, θα έχουμε Field Day φέτος? Θα ακολουθήσει κατεδάφιση?

CW Fun είπε...

Βεβαίως, βεβαίως, θα έχουμε απ΄όλα τα καλά!!