Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Σεμινάριο CW από την ΕΕΡ..

Την Κυριακή 4/12/2016 η ΕΕΡ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα  CW ιστορία και τεχνικές εκμάθησης. Ο Γιώργος SV1KU θα μοιραστεί  μαζί μας λίγη από την τεράστια γνώση του στο morse.
Περισσότερα στο site της ΕΕΡ

e e
CW Fun

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

skimmer επιτρέπεται;

Ανώνυμος είπε...

Η χρήση skimmer προϋποθέτει την γνώση CW. Και μετά?

Ανώνυμος είπε...

προϋποθέτει τη γνώση cw ;
δε νομίζω...όσο για το μετά ,ρίξε μια ματιά στον τοίχο
να δεις πόσα βραβεία είναι κρεμασμένα με skimmer
και τα log που ανέβηκαν ήταν non-assisted.
http://www.cqww.com/rules_faq.htm

CW Fun είπε...

Λυσσάξατε με το σκίμερ,..
Στο CW η ικανοποίηση που λαμβάνεις όταν ακούς μόνος σου είναι απείρως καλύτερη από το decode. Το σκίμμερ θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με τις πλαστικές κούκλες του σεξ, αν σε ικανοποιούν τις κρατάς και δεν μπαίνεις στον κόπο να βρεις γυναίκα..!!

Ανώνυμος είπε...

Τι σας κόφτει με το skimmer αφού οι ίδιοι λέτε ότι δεν κάνει καλό decoding

Ανώνυμος είπε...

κανει καλο βραβειοoing

CW Fun είπε...

Αυτό δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω καθώς δεν το έχω δουλέψει ποτέ μου. Βέβαια χρησιμοποιώ τα reverse beacons που η λειτουργία τους "πατάει" επάνω στο skimmer.

Προσωπική μου άποψη, για αρχάριους και προκειμένου να τους διώξει την ανασφάλεια ας χρησιμοποιηθεί ως backup λήψης στα πρώτα στάδια, μετά πέταμα...

Ανώνυμος είπε...

Ζηλεύεις τα awards δεινόσαυρε.

CW Fun είπε...

Αποφασίστε τελικά τι είμαι, δεινόσαυρος ή κούταβος που λέει και ο άλλος..

Ανώνυμος είπε...

δε το είπα σε σένα

Ανώνυμος είπε...

Ασχολήσου προς το παρόν με τις άλλες παρτίδες που έχεις ανοίξει. έχεις καιρό και για αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Δοκίμασε να τρέξεις CW contest με skimmer χωρίς να ξέρεις CW, που προφανώς δεν ξέρεις και να σαι σίγουρος πως τα βραβεία θα έρχονται με την σέσουλα.

Ανώνυμος είπε...

πιστεύοντας ότι το skimmer αρκεί, μάλλον το συμπέρασμα είναι ότι δεν ξέρω από skimmer και όχι από cw, σε αντίθεση με σένα που υπονοείς πως ξέρεις από cw-δεν έχω λόγο να μη το πιστεύω- αλλά σίγουρα ξέρεις ΚΑΙ από skimmer...
άρα το :ΔΕΝ ΞΕΡΩ SKIMMER==ΔΕΝ ΞΕΡΩ CW , επιεικώς είναι λογικό άλμα.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, σοβαρά ε? Δηλαδή εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις λογικά άλματα λυνοντας εξισώσεις του τυπου ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ CW CONTEST=SKIMMER, ενώ εγώ όταν σου λέω ότι για να παίρνεις βραβεία ή τέλος πάντων να αποδόσεις καλύτερα από άλλους διαγωνιζόμενους, δεν αρκεί ή χρήση skimmer, είναι απολύτως απαραίτητο να είσαι ένας έμπειρος χειριστής CW, με κρινεις επιεικως κιόλας ότι κάνω λογικά άλματα? Και σε ξαναρωταω, αν χρησιμοποιούμε και οι δύο το ίδιο skimmer, το ίδιο setup, ποιος θα κερδίσει? Ο καλύτερος χειριστής CW μήπως, λέω εγώ τωρα? Καλές είναι οι μπηχτες του κωλου για skimmer, αλλά ας κοιταχτουμε και λίγο στον καθρέφτη, ε? Σε CW contest δεν κερδιζεις, ή δεν φτάνεις ψηλά στους πρώτους τόσο τυχαία. Και σίγουρα ένα skimmer δεν αρκεί, ούτε καν. Νομίζω αυτό είναι κοινός τόπος γι αυτούς που χειριζουν CW. Τώρα πώς γίνεται εσύ που υποτίθεται πως ξέρεις CW, οπως μας λες, να αγνοεις κάτι τέτοιο, είναι απορίας άξιο.

CW Fun είπε...

Εγω που δεν έχω καταλάβει ακόμα ποιοι είστε και για ποιο λόγο διαφωνείτε είμαι χαζός?
Και στην τελική αφού μιλάτε κόσμια και τεκμηριωμένα ο καθένας στην άποψη του, γιατί δεν υπογράφετε από κάτω για να υπάρχει και το ανάλογο κύρος?

Ανώνυμος είπε...

Για ποιό λόγο διαφωνούμε? Για την κλασσική μίρλα του Έλληνα, που έχει να πετάξει μια παρόλα σε κάθε τι. Πχ γίνονται μαθήματα CW? Κάτσε να πετάξει μια παπαριά για skimmer, γιατί έτσι την λέει έμμεσα σε εσένα και σε όσους διαγωνίζονται σε CW Contest. Λες και οι CQWW είναι τόσο βλάκες που δεν βγάζουν στην σέντρα όσους δουλεύουν με skimmer και δηλώνουν unassisted ή τόσο εύκολα μπορεί κάποιος που δεν ξέρει CW να κερδίσει ένα contest με μόνο εργαλείο το skimmer (και όχι το αυτί του). Όταν ο κύριος Μίρλας θα υπογράψει τις μπηχτές του, τότε θα υπογράψω κι εγώ. Δηλαδή ποτέ.

CW Fun είπε...

Δε νομίζω ότι χρειάστηκα ποτέ υποβοήθηση skimmer, φρόντισα να καταναλώσω πάρα πολλές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο μου σε προπόνηση MR & RufzXP όπως επίσης να αξιοποιήσω θετικά την τύχη που είχα να συν-χειρίσω μαζί με τα ιερά τέρατα του cw se contest και dxpeditions ούτως ώστε να μπορώ να "πιάνω την βάση" χειριστικά και να απολαμβάνω το cw!!

Ανώνυμος είπε...

α)Δεν είπα οτι ξέρω cw, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι λογικό άλμα
να λες πως όποιος δεν ξέρει από skimmer==δεν ξέρει cw.
β)έχεις δίκιο να λες ότι τα βραβεία δεν κερδίζονται έτσι απλά, αλλά,
αλήθεια δεν εννοούσα τα της πρώτης γραμμής και σε επίπεδο contesting, δρώμενα.
Ήθελα απλως να σχολιάσω το γεγονός πως κάποιοι "ανέντιμα" υποβοηθούνται,
χωρίς να έχουν το θάρρος να το παραδεχτούν.
γ)Όσο για την μπηχτή "του κώλου", δεν ήταν καθόλου του κώλου, ήταν ξεκάθαρη.
δ)αν έχεις δικαίωμα να με βρίζεις ανώνυμα, σκέψου πως εγώ απλώς ένα ανώνυνο πείραγμα
έκανα.

de sv3gky

Ανώνυμος είπε...

1. Τις εξισώσεις τις ξεκίνησες εσύ. Καλες επιδόσεις, βραβεία κλπ σε CW mode=skimmer(=κλεψιά). Εγώ πάλι λεω, οποιος ξερει CW=ξέρει ότι το skimmer δεν είναι αρκετό. Κοινώς, με πορδες, δεν βάφονται αυγά. Όπως και σε ένα SSB contest, όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο cluster. Δεν τα καταφέρνουν όμως όλοι εξίσου καλά. Εν ολίγοις, το CW θέλει την προσπάθεια του.
2. Από την μία λες δεν εννοεις "πρώτης γραμμής δρώμενα" από την άλλη επικαλείσαι το CQWW. Τι δεν καταλαβαίνω ?
3. Εγώ εκλαμβανω τις μπηχτες ότι είναι του κωλου, όταν γίνονται εκεί που δεν κολλάνε. Πχ "θα γίνουν μαθήματα CW !!" "το skimmer επιτρέπεται ?". Τι να πεις..
4. Δεν σε εβρισα, σε αποκάλεσα κύριο Μιρλα. Δύο πράγματα παίζουν: ή έχασα εντελώς το χιούμορ μου, ή τα πειράγματα σου είναι λίγο άτοπα. Και τα πειράγματα περί skimmer δίνουν και παίρνουν και ενίοτε χοντραινουν. Αλλά δεν παύουν να 'ναι πειράγματα.

sv7kbs