Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια έντονη προσπάθεια αμφισβήτησης και χλευασμού του Ιερού mode CW. Μέσα από το διαδίκτυο δεχόμαστε συνεχείς επιθέσεις, μας αποκαλούν δεινόσαυρους, παρακμιακούς, οπισθοδρομικούς και τυφλούς ως προς το μέλλον του ραδιοερασιτεχνισμού. Αποκαλούν το Ιερό mode "ψυχική νόσο" και εμάς ψυχικά ασθενείς.

Ως ψυχικά υγιείς οι ίδιοι αντιπαραθέτουν την ψηφιακή τεχνολογία ως το μέλλον του ραδιοερασιτεχνισμού, οτιδήποτε ψηφιακό είναι απαραίτητα καλό σε αντίθεση με τα καταραμένα αναλογικά. Αγιοποιούν την κάρτα ήχου, ερωτεύονται την adsl σύνδεση τους και αντικαθιστούν το χειριστήριο (αμφιβάλω αν είχαν ποτέ τους) με mouse. Πλέον καταντούν ψηφιακά ποντίκια και για ότι τους συμβαίνει φταίνε οι δεινόσαυροι!

Στην προσπάθεια τους να κάνουν ακόμα πιο εύκολο το hobby, ζητούν και  πετυχαίνουν να αφαιρεθεί η εξέταση κώδικα morse από τις εξετάσεις, στεναχωρούνται δε επειδή η νέα κατηγορία SY έχει περιορισμένη πρόσβαση στα HF καθώς δεν τους εκχωρήθηκε η υποζώνη CW!!!!!!!!!

 Φτάνοντας στο τσακίρ κέφι ζητούν την απαγόρευση των contests καθώς και αυτά αποτελούν βαρύ ψυχικό νόσημα, στην πραγματικότητα όμως τα μισούν γιατί οι οι δέκτες ψηφιακής τεχνολογίας πέραν του ότι είναι "κουφοί" δεν τα πάνε και πολύ καλά με το pileup.

Κρίθηκε λοιπόν απαραίτητο να δημιουργηθεί το παρόν ιστολόγιο. Σκοπός του δεν είναι να βρεθεί αντιμέτωπο με τα ψηφιακά modes καθώς δεν υπάρχει κάτι μεμπτόν στην πλειοψηφία αυτών, αλλά να έρθει σε σύγκρουση με τις ψηφιακές "πρακτικές" ορισμένων χρηστών.  Θα γίνει προσπάθεια λοιπόν ώστε να πετύχουμε τα παρακάτω:

1. Ανάδειξη του Ιερού mode CW

2. Απομυθοποίηση της δυσκολίας εκμάθησης του κώδικα  morse. 

3. Τρόποι εκμάθησης κώδικα morse. 

4. Γνωριμία και εξoικείωση με το morse runner, rufzxp, CW freak, HST κλπ.

5.Αντίσταση στην επερχόμενη ψηφιακή λαίλαπα.

6. Ανταλλαγή απόψεων 

e e

CW Fun

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καιρός ήταν να μπουν τα πράγματα στην θέση τους και οι τεμπέληδες στην γωνιά τους.

Ανώνυμος είπε...

Πες τα χρυσόστομε !!

Ανώνυμος είπε...

Ενάντια στην ψηφιακή απάτη λεμεεεεεε....

CW Fun είπε...

Όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν και το θράσος να μας ρωτάνε ποιο πρόγραμμα για decode είναι καλό...

Πληροφορούμε ότι γνωστά ψηφιακά κέντρα χαμηλής ισχύος της ανατολικής Αττικής ήδη αντέδρασαν στην ιδρυτική διακήρυξη μας.
Και είναι μόνο η αρχή..

The road less pedaled είπε...

Εγώ λέω να αφήσετε τους άλλους και να ανεβάσετε κανά σκορ π.χ εδώ http://www.ji0vwl.com/cgi/cw_freak_net/

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είχα επαφή σε CW mode με σκληροπυρηνικό μέλος του γκρουπέτου "QRP Ανατολική Αττική" και τα πήγε θαυμάσια.

Χαιρετίζω την προσπάθεια και περιμένω να αρχίσει η συζήτηση ώστε να γίνουν οι απαραίτητες πάσες.

Τα decoder δεν είναι ντροπή, όλοι από κάπου ξεκινήσαμε και για να συνεισφέρω στον διάλογο, το MRP40 θυμάμαι έκανε το λιγότερο κακό decoding σε σχέση με άλλα προγράμματα που είχα δοκιμάσει τότε, many moons ago.

Καλή αρχή.

CW Fun είπε...

Βίκυ καλησπέρα και σε καλωσορίζω.

Το γνωστό γκρουπέτο έκανε ένα μεγάλο λάθος σε ένα από τα πάρτυ του, μνημόσυνα και κηδείες στο Ιερό mode δεν συγχωρούνται!

Κατά κανόνα όσοι ξεκίνησαν από πρόγραμμα αποκωδικοποίησης εκεί και έμειναν, ίσως αποτελείς και την μοναδική εξαίρεση.

Στο πλάνο μου είναι να γίνει παρουσίαση σε όλα τα προγράμματα με online score συμπεριλαμβανομένου και του cw freak. Αυτό βέβαια το βλέπω για τελευταίο γιατί έχει υποστεί αλλαγές που δεν τις γνωρίζω (έχω μείνει στο παλιό) και θα πρέπει να το μελετήσω εκ νέου.
Εκτός βέβαια αν έχεις την διάθεση να μας στείλεις μια σχετική παρουσίαση...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω το εμπόδιο στο να μάθουμε κάθε τι που θεωρείτε «δύσκολο» έχει να κάνει με το πόσο χρήσιμο το βρίσκουμε. Για παράδειγμα τα μαθηματικά είναι σίγουρα δύσκολα για πολλούς, όλοι όμως τα γνωρίζουν μέχρι κάποιο επίπεδο αφού μέσω της χρησιμότητα τους ζούμε καθημερινά.

Από την άλλη μεριά, ακόμη και χρήσιμα πράγματα, συχνά δεν καθόμαστε να τα μάθουμε διότι ουδέποτε είχαμε οποιαδήποτε τριβή μαζί τους με αποτέλεσμα να μην έχουμε ιδία άποψη ούτε για το αν είναι χρήσιμα ούτε για το αν είναι εύκολα ή δύσκολα. Τα Ιαπωνικά για παράδειγμα όσο παράξενο και αν ακούγεται είναι μια πολύ απλή γλώσσα με σχεδόν ανύπαρκτη γραμματική που όμως κανείς δεν μαθαίνει γιατί έχει εντύπωση ότι είναι σχεδόν αδύνατο. Αυτοί που την έμαθαν, το έκαναν αφού είχαν μια αναγκαστική – αρχικά - τριβή με την γλώσσα αυτή, και μέσα από την τριβή αυτή ανακάλυψαν ότι δεν είναι δα και τόσο δύσκολη.

Για τα μορς νομίζω ισχύουν παρόμοια πράγματα. Η αξεπέραστη δυσκολία τους είναι στο μυαλό μόνο αυτού που δεν είχε ποτέ τριβή μαζί τους και αυτού που δεν κατάλαβε την χρησιμότητα τους. Οι εξετάσεις που μέχρι πρότινος περιλάμβαναν την εκμάθηση μορς (σε πραγματικά απλούστατο επίπεδο) ήταν μέν εμπόδιο για πολλούς αλλά από την άλλη μεριά αποτελούσαν έναυσμα για να τα γνωρίσει ο υποψήφιος ραδιοερασιτέχνης. Η αφαίρεση τους από τις εξετάσεις ίσως έδωσε ένα τέλος στο παράλογο φαινόμενο του να χρειάζεται η εκμάθηση τους σε ραδ/χνες που δεν θα τα χρησιμοποιούσαν ποτέ, αλλά από την άλλη μεριά εξέλειψε η τριβή και η γνωριμία με το απίθανο αυτό mode. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να σε καμία περίπτωση να επανέλθουν στις εξετάσεις, όμως κάποιος (ποιος άραγε) θα πρέπει να αναλάβει να τα παρουσιάζει σε αυτούς που δεν το γνώρισαν, να τα διδάσκει και να τα διαδίδει.

Σίγουρα είναι ποιο εύκολο να μιλάς στο μικρόφωνο ή να στέλνεις κώδικα με τον υπολογιστή σου, όμως συγκρίνεται η ευχαρίστηση που σου προσφέρει κάτι το εύκολο με κάτι που θέλει και λίγο παραπάνω κόπο για να το πετύχεις?

Καλή αρχή,

ΟΑΑ

SV8GKE είπε...

Πόσο ωραία τα γράφει αυτός ο σεντάμπλιγιου φαν ρε παιδί μου!!!

Λες και είναι ο δίδυμος αδερφός μου..

Chobe είπε...

Ως ραδιοερασιτέχνης είμαι τόσο νέος που η εμπειρία μου δεν μου επιτρέπει να μιλώ και να κρίνω με όρους παρελθόντος και ιστορίας αλλά επειδή συμβαίνει εδώ και ένα χρόνο να έχω καθημερινά σχεδόν QSO με το αποκαλούμενο "γνωστό γκρουπέτο", μπορώ να πω ότι δεν έχω διακρίνει αφορισμούς και επιλεκτικές συμπεριφορές έναντι οποιουδήποτε mode και ιδιαίτερα του CW το οποίο μάλιστα τιμούν ιδιαιτέρως κάποιοι συνάδελφοι του "γνωστού γκρουπέτου" (!!!).
Πρέπει να πω ότι η ιδρυτική διακύρηξη ιδιαίτερα εκεί που αναφέρεται στους στόχους, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο αλλά με αυτή η κατηγοριοποίηση που κάνεις σε "γκουπέτα" αγαπητέ άγνωστε συνάδελφε, βάζει φουρνέλο στην ίδια σου την προσπάθεια γιατί εσύ ο ίδιος, δημιουργείς διακρίσεις.
Μήπως όμως αυτό θέλεις στην πραγματικότητα;
Το απεύχομαι και εν πάσει περιπτώσει εδώ είμαστε γιά να παρακολουθήσουμε την καλή προσπάθεια και το πως θα εξελιχθεί.

73, SV1ONV

Ανώνυμος είπε...

Ο σκοπός της δραστηριότητας που έγινε πέρυσι την άνοιξη με το τίτλο " Bye-bye CW filter" δεν είχε σκοπό να κάνει ούτε κηδείες ούτε μνημόσυνα στο αγαπημένο mode.
Έγινε για να καλωσορίσει στα βραχέα κύματα τους καινούργιους συνάδελφους που από SW έγιναν SV.
Άλλωστε αυτό αποδεικνύετε από το γεγονός ότι εκείνη την ημέρα έγιναν πολλές επαφές σε CW. Υπάρχουν αναρτημένα στο διαδύκτιο τα σχετικά βίντεο.
Δεν πιστεύω ότι κανένας από το γνωστό γκρουπέτο που ανάφερες, δεν είχε ούτε έχει σκοπό να αμφισβητήσει την ιστορία αυτού του τόσο αγαπημένου mode, που διαχρονικά έχει αποδείξει την άξια του και που φανατικά υποστηρίζετε ακόμα από ραδιοερασιτέχνες σε όλο το πλανήτη.
Ελπίζω να έφτιαξες αυτό το μπλοκ με σκοπό να κανείς χιούμορ και όχι να κατηγοριοποίησης αρνητικά το γκρουπέτο που πίστεψε με, μόνο αγνούς σκοπούς έχει και δέχεται όλους τους ραδιοερασιτέχνες χωρίς περιορισμούς στα modes.
Όσο για τα ψηφιακά, νομίζω ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι τέτοια σε μέγεθος που ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα από αυτά που έρχονται.
Αποδεικνύετε ότι αγαπάς το CW με πάθος και πολύ καλά κάνεις.
Και εγώ το αγαπώ και το σέβομαι αλλά δεν μένω μόνο εκεί. Προχωρώ και εξελίσσομε γνωρίζοντας και τιμώντας το παρελθόν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω ανοικτά τα αυτιά μου στο μέλλον.
Παρόλα αυτά χαίρομαι ιδιαίτερα που ανέβασες αυτό μπλοκ γιατί έτσι βοηθάς το γρουπέτο να γίνει ακόμα μεγαλύτερο.
Θα χαρώ ιδιαίτερα να σε δω σε μια από της επόμενες δραστηριότητες του γνωστού γκρουπέτου με το χειριστήριο σου να βγάζει σπίθες.
73

The road less pedaled είπε...

Παρόλο που δεν έχω καμία σχέση με την διαχείρηση του μπλογκ έχω την ανάγκη να κάνω μια λεξιλογική διευκρίνηση, επειδή την λέξη "γκρουπέτο" την χρησιμοποίησα εγώ και για να μην παρεξηγηθούμε εκεί που δεν υπάρχει λόγος:

Η λέξη "γκρούπετο" είναι ποδηλατικός όρος, για του λόγου το αληθές κλικ στην wikipedia Link εδώ. Ένιωσα την ανάγκη να διευκρινήσω αυτή την λέξη, είναι λίγο εξειδικευμένη, άλλωστε το road cycling, πόσω μάλλον το αγωνιστικό δεν είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα και τέλος πάντων νομίζω πως είναι σαφές ότι επέλεξα την συγκεκριμένη λέξη σε καμία μα καμία περίπτωση υποτιμητικά, κάθε άλλο.

Διαβάζοντας την "ιδρυτική διακύρηξη", χαμογέλασα, εμένα προσωπικά δεν με χαλάει ούτε το δεινοσαυρικό χιούμορ, ούτε κι αυτό με τις κηδείες. Το αντίθετο μάλιστα, μ'αρέσει.

Με χάλασε λίγο 1 σχόλιο παρακάτω, αλλά νομίζω πως δεν αξίζει τον κόπο να χαλάσει μια τέτοια προσπάθεια για ένα ανώνυμο σχόλιο.

Σας χαιρετώ.

CW Fun είπε...

Συνάδελφε sv1onv όπως καταλαβαίνεις δεν προσπάθησα να κρυφτώ πίσω από την ανωνυμία και να βγάλω απωθημένα. Είναι 101% σίγουρο πως όλοι με αναγνωρίζουν με την πρώτη ματιά.Στην αντίθετη περίπτωση ας κοιτάξουν το σχόλιο που έγραψε πάνω από το δικό σου εκείνο το ρεμάλι ο GKEkas. Ειδικά αυτοί που νομίζουν ότι για ότι κακό τους βρίσκει φταίει 2μδης.

Ήθελα η σελίδα αυτή να μην είναι καθαρά προσωπική δική μου, αλλά να αγκαλιάσει όσους αγαπούν το ιερό mode (αυτοί που διαμορφώνουν το cw όπως θα έλεγε και ο sv3auw) και να μπορέσουν να πουν την άποψη τους όλοι, πέρα από προσωπικές αντιπαραθέσεις κλπ.

Σε ότι αφορά το γκρουπέτο δανείστικα τον όρο από την Βικυ γιατί μου άρεσε. Δυστυχώς (απαντώντας και στον ανώνυμο) είναι θλιβερό να βλέπεις την διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων όπως το bye bye cw filter. Ακόμα πιο θλιβερό είναι να ακούς να το χειρίζουν ραδιοερασιτέχνες και να το αναρτούν σε βίντεο. Τους είχαμε επιστήσει την προσοχή πριν κάνουν την εκδήλωση να την αποφύγουν αλλά δεν ακουστήκαμε. Δεν φτάνει να γελάμε μεταξύ μας, πρέπει να γελάνε και οι ξένοι με τα χάλια μας.....

http://www.youtube.com/watch?v=FTRhcL4GVSw

Εγώ προσωπικά και στην τότε διαβούλευση είχα προτείνει οι SW να αναβαθμιστούν στην κατηγορία με όλα τα δικαιώματα που έχουν οι SV πλην της εκχώρισης υποζώνης cw, η οποία θα παρέμενε στις εξετάσεις για να υπάρχει ένα κίνητρο, εξάλλου τους είναι άχρηστη. Δέχτηκα τότε έναν Ιερό πόλεμο πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που επικαλούμε χιουμοριστικά εδώ.

Εν πάσει περιπτώση χαίρομαι που βρίσκεις αξιόλογη την προσπάθεια, κυρίως θα ασχοληθούμε με το Ιερό mode και που και που θα ανεβάζουμε την πίεση στους φίλους μου Πάνο και Δημήτρη!! Όσο βλέπω στο site του athens qrp net ποιόν έκαναν επίτιμο μέλος ανεβαίνει η δικιά μου πίεση, είναι δίκαιο αυτό;

73

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει λόγος παρεξήγησης.
Αλώστε KBS είναι γνωστές οι προσπάθειες σου και οι επιτυχίες σου σε αυτό το χόμπι που μόνο gredits έχεις.
Αλίμονο αν παρεξηγηθούμε από μια λέξη.
Σωστά έγραψες και έτσι είναι η λέξη γκρουπέτο.
Απλά μου άρεσε η λέξη και την χρησιμοποίησα για να δώσω έμφαση και λίγο εντός ορίων ελπίζω, σαρκασμό.
Υπογράφω σαν ανώνυμος και θέλω να παραμείνω έτσι, γιατί σαν επώνυμος θα αρχίσουν τα τηλέφωνα και το παρασκηνιακά μπλά μπλά και έτσι θα μου ανεβάσουν τα στάσιμα.
Παρόλα αυτά εκτιμώ το γεγονός ότι ο διαχειριστής του μπλοκ κρατάει την ανωνυμία του, πιθανόν για τους λόγους που και εγώ είμαι ανώνυμος.
73

CW Fun είπε...

Ανώνυμε "πατηθήκαμε" όπως είδες!

Δυστυχώς το χειριστήριο μου δεν πετάει σπίθες, θέλω πολύ δουλειά ακόμη για να συμβεί αυτό!

The road less pedaled είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The road less pedaled είπε...

Στον Ανώνυμο "15 Απριλίου 2013 - 3:34 μ.μ.".

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κάνεναν, επώνυμο/ανώνυμο όσο δεν γράφει καφριλίκια.
Τώρα λίγο μπερδευτήκαμε με τους ανώνυμους.

Anyway, δεν είναι ωραίο να υποτιμά κανείς τους συναδέλφους του, όπως επίσης και να τους υπερτιμάει: αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι καλύτερες επιτυχίες και credits είναι αυτά που βιώνει ο κάθε αμάτορας μέσα από προσωπική προσπάθεια και σαφώς όχι μέσω χαρτιών, πλακετών ή ενός n αριθμού QSO σε ένα contest - δυστυχώς στον ρ/ε χώρο υπάρχει μια έντονη βραβειολαγνεία.

Πολλοί ρ/ε που θαυμάζω απεριόριστα, παθαίνουν ψυχική αλλεργία στο άκουσμα "CQ TEST", και για DXCC, κλπ ούτε λόγος.

Θέλω να πω πως εφόσον κάποιος εν προκειμένω (μιας κι εδώ CW-λογούμε) πχ μάθει τον κώδικα και κάνει ένα QSO με έναν φίλο του, έστω με και με ένα decoder αν αυτό κάνει τον αρχάριο να αισθάνεται πιο "ασφαλής" (όπως πχ στην δική μου περίπτωση) και με όλα τα λάθη κατά την εκπομπή, αυτή είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση και το credit για αυτά που θα ακολουθήσουν.

Για τις σπίθες: ΤΧ is king.
Η βελτίωση και ποσοτικά (δηλαδή ως προς την ταχύτητα) και ποιοτικά (δηλαδή είμαι σε θέση να ξεχωρίσω ότι εκείνες οι μαζεμένες τελείες είναι H ή S ή 5 και είμαι σίγουρος γι'αυτό, κι όχι στο περίπου) στην λήψη, έρχεται διαμέσου του TX practice.

Στέλνω αρκετά γρήγορα ώστε να μην σκοντάφτω στα κενά μου, αλλά όχι τόσο γρήγορα ώστε να στέλνω στο περίπου. Ακούω αυτό που στέλνω και ξέρω τι είναι.

Στους HST αγώνες πχ, στο 3ο μη-διορθωμένο σφάλμα, πέφτει πέναλτι και σταμάταει επί τόπου η εκπομπή και η καταμέτρηση των χαρακτήρων

Γκιώνης είπε...

Καλοριζικο ρε...........


Γκιώνης

CW Fun είπε...

Tnx Γκιώνη!

The road less pedaled είπε...

Το προηγούμενο επίσημο πρόγραμμα για HST αγώνες είναι αυτό:

http://www.iaru-r1.org/index.php?option=com_remository&Itemid=173&func=startdown&id=116

Βασικά οι περισσότεροι με αυτό προπονούνται απ'όσο γνωρίζω.

Υπάρχουν και οδηγίες για την κατασκευή του καλωδίου που συνδέει το κλειδί με την κάρτα ήχου για TX practice.

GL

Ανώνυμος είπε...

Ωφείλω να παραδεχτώ οτι /P/QRP με SSB Mode ειναι το πιο συντομο ανεκδοτο. /P/QRp = CW ή αληθεια ειναι.

Ανώνυμος είπε...

Το προηγουμεno de SV1JGW

SV4PBH Manos είπε...

CW η έσχατη λύση όταν όλα τα άλλα θα έχουν καταρρεύσει.

Καλή εξέλιξη σε όλους μας!!!

CW Fun είπε...

Δημήτρη JGW με εκπλήσεις!! Τα υπογλώσσια τα έδωσες στο θείο;;

Πάντως οφείλω να ομολογήσω πως τον Μήτσο τον έχω in the log σε αρκετά qso CW από το gtc contest και από μεταξύ μας δοκιμές.

Τώρα πως θα γλυτώσει την διαγραφή από του γκρουπέτο δεν ξέρω, είναι ήδη με αναστολή από όταν αγόρασε PA απο το WIMO.

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

Όλα καλά και όλα πολύ όμορφα !! Αλλά στη Βουλγαρία με εμένα και τη Βίκυ, ποιος άλλος θέλει να έρθει για το 1st Balkan HST ;;
Μιχάλη, θα βάλω ένα link του blog στο επίσημο site του GTC που κάνω moderate. Ιζ δατ ΟΚ γουιθ γιου ;; (Engreek) !!
Μόλις σήμερα σας ανακάλυψα ... κάλλιο αργά παρά ποτέ. Αδημονώ να διαβάσω τα επόμενα posts.

73 από τη Ρόδο.

CW Fun είπε...

Στάθη καλησπέρα,
χαίρομαι που σε διαβάζω εδώ και που σου αρέσει η προσπάθεια.

Γες οφ κορς, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να μπει οπουδήποτε. Σκοπός του blog δεν είναι η δικιά μου προβολή αλλά του κώδικα που είναι τόσο πολύ απαξιωμένος. Επομένως σε οτιδήποτε συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση με βρίσκει κάτι παραπάνω από σύμφωνο.

Όσο για την Βουλγαρία εγώ προσωπικά δεν είμαι σε επίπεδο που θα μπορούσε απλά να "σταθεί", θέλω πολύ δουλειά ακόμα. Το χειρότερο είναι ότι έχω σταματήσει την προπόνηση εδώ και ένα χρόνο, τώρα ξεκίνησα πάλι με λίγο freak για να μπω σιγά σιγά σε ρυθμό.

Θα χαρούμε όλοι να δούμε και κάποιο δικό σου post εδώ, σίγουρα η εμπειρία σου κάτι θα έχει να μας δώσει!!
73

Ανώνυμος είπε...

Kalooooooooooooooooooooooooooooo
Allaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ligo

CW Fun είπε...

Καλωσόρισες και εσύ.
μην βιάζεσαι, είναι νέο το μαγαζί, ακόμα βιτρίνα φτιάχνουμε!!

Ανώνυμος είπε...

I want the international language English

Ανώνυμος είπε...

POLY LIGOS ME TA AGGLIKA TOY. POLY LIGOS, PARA POLY LIGOS !!!

Ανώνυμος είπε...

Μια που μ΄αρέσει κ εμένα το cw είπα να ρίχνω και καμιά ματιά σε αυτό το block.....Εκφράζοντας μόνο την γνώμη μου προς τους διαχειριστές....Μην αφήνεται το block να μπλέξει σε καβγάδες και στείρα αντιπαράθεση.Φυσικά και όλες οι γνώμες πρέπει να ακούγονται...Αλλά ας μην κάνουμε την αντιπαράθεση κύριο σκοπό αλλά την ανταλλαγή παραγωγικών απόψεων Άντε και καλή αρχή......
Il volpone

Ανώνυμος είπε...

Και να λοιπόν η πρώτη ερώτηση
Όπως διάβασα παραπάνω το πρόγραμμα hst2006 είναι αυτό που δουλεύουν αλλά είναι μόνο ένα demo απ ότι είδα υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί το κανονικό και δευτέρα ερώτηση συνδέεται απ ευθείας στην κάρτα ήχου δοκίμασα με keyer και υπάρχει μια καθυστέρηση στον ήχο....
Il volpone

CW Fun είπε...

Καλώς ήρθες συνάδελφε, ελπίζω η προσπάθεια αυτή να μας βοηθήσει όλους μας.

Μέχρι στιγμής βλέπω ότι όλοι έχουμε σεβαστεί την επιλογή του να γράψει κάποιος ανώνυμα τις σκέψεις του, όσο αυτό κινείτε σε νορμάλ πλαίσια και δεν ξεφεύγει σε ανώνυμες επιθέσεις κλπ θα το διατηρήσω.
73

Ανώνυμος είπε...

Μὲ τὰ ψηφιακὰ καὶ τοὺς ὐπολογιστὲς χάθηκε ἡ μαγκιά.