Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Το σωστό και το λάθος!

Αγοράζεις ένα ράδιο και με χαρά ξεσκίζεις το κουτί, το βγάζεις, το θαυμάζεις και κοιτάς τα παρελκόμενα. Όλοι μας έχουμε ζήσει αυτή την στιγμή, άσχετα αν θα κάνουμε πολλά χρόνια για να την ξαναζήσουμε!! Ψάχνοντας την προίκα βρίσκεις και το μικρόφωνο.....

Άραγε ποια είναι η σωστή χρήση ενός μικροφώνου;;;

Ας ξεκινήσουμε από την λάθος, το τοποθετείς πηγαίνεις επάνω σε  έναν dx σταθμό ή ακόμα καλύτερα στην συχνότητα κλήσης 6μ και 2μ και αρχίζεις να σφυράς!! Ξέχασες όμως να βάλεις έναν φορητό ασύρματο στο λαιμό των προβάτων σου για να σε ακούνε. Συνεχίζεις με φύσημα, φυσάς φυσάς αλλά δεν ξεβουλώνει το γ@$%^νο!! Μετά αποφασίζεις να μάθεις μέτρημα στους υπολοίπους...ΕΕΕΕΕΕναααα εεεεενααααα δυο τρια οοοοοοοοοοοολλαααααα!!!!
Επόμενο βήμα είναι να πας σε κάποιο "καφενείο" να ζητήσεις διακοπή και να τους εξοργίσεις ζητώντας report διαμόρφωσης, μπάσα-πρίμα υψηλοχαμηλές κλπ κλπ  μη σεβόμενος την συζήτηση που είχαν για καθετήρες τα γερόντια.

Συνεχίζοντας την λάθος χρήση γίνεσαι μέλος του γκρουπέτου, αγοράζεις και ένα RTL στικάκι και πας στα 10μ μιλώντας ατέλειωτες ώρες για τις ευεργετικές ιδιότητες του SDR δέκτη σου. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα υπενθυμίζεις στους υπολοίπους ότι το CW είναι ψυχική νόσος!!

Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα ασχοληθείς με τα contest SSB και έτσι θα διαιωνίζεται η ΛΑΘΟΣ ΧΡΗΣΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ. Πατήστε ΕΔΕΔΩ για να δείτε χαρακτηριστικό παράδειγμα λανθασμένης χρήσης μικροφώνου από γνωστό συνάδελφο!!Θα χρειαστεί να κατεβάσετε το mp3 αρχείο.

Μα καλά θα μου πείτε, τόσο χαζοί είναι οι κατασκευαστές και ανεβάζουν το κόστος με τοποθέτηση μικροφώνου;; ΟΧΙ. Το μικρόφωνο πρέπει να υπάρχει και ας είναι αχρείαστο. Παραθέτω δύο video από την ορθή χρήση μικροφώνου καθώς λόγω βλάβης των χειριστηρίων τους οι εν λόγω συνάδελφοι δεν μπορούσαν να χειρίσουν!!





Υ.Γ Από εσωτερική πληροφόρηση που έχω στο γκρουπέτο το blog αναφέρετε ως σφηκοφωλιά, πάλι καλά, γλυτώσαμε τα χειρότερα!!

e e
CW Fun

4 σχόλια:

takis perreas είπε...

New England Code Talker

http://youtu.be/guIRbb8ETGg

Καλώς σας βρήκα!

CW Fun είπε...

Καλώς όρισες Τάκη. Κάτσε έχει ενδιαφέρον, βρήκα καλύτερο μάστορα εδώ από τον μπανταβοσώτηρο!!!!

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

φφσσσσσσσστττττττ !!!


Όοοοοοοοολλλααααα !!!

Γκιώνης είπε...

Αμα κάνεις πάντα το σωστό υπάρχει μια πιθανότητα να σε πούνε μαλάκα. Λες? Μπα ιδέα μου θα ναι.
Καλή εβδομάδα σε όλους.
Αντηλιακό θέλεις?
Ομπρέλα έχω.
Κουβαδάκια βρες.


Γκιώνης