Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

SX0HQ Iaru HF championship

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ο διαγωνισμός της IARU  HQ. Ή Ελλάδα θα συμμετέχει και φέτος,αρμόδιος και πάλι είναι ο Γιώργος SV1RP για την συγκρότηση της ομάδας.
. Οι κανονισμοί του  contest, όπως και τα περσινά αποτελέσματα ΕΔΩ. 25η θέση έναντι 60 συμμετοχών και περίπου 8500 επαφές για το 2012, όχι άσχημα αλλά σίγουρα επιδέχεται βελτίωση.

Για φέτος δυστυχώς δεν μπόρεσα να βοηθήσω όπως θα ήθελα καθώς η ομάδα υποστήριξης του συλλόγου είναι απασχολημένη. Θα αρκεστώ στο ρόλο του μπαλαντέρ για όπου χρειαστεί και μου ζητηθεί. Ευχαριστώ τον RP που και φέτος μου ζήτησε να βοηθήσω στην προσπάθεια και ζητώ συγνώμη που δεν κατάφερα να ανταποκριθώ. Δυστυχώς όταν στήνεις από την αρχή portable σταθμό με προδιαγραφές βάσεως και άνω δεν είναι τόσο εύκολο.

Πέρυσι συμμετείχα στην ομάδα ως χειριστής στα 40m CW. Μαζί με την ομάδα υποστήριξης του συλλόγου SZ8L στήσαμε σταθμό portable στην παραλία της Λευκάδας. Κατευθυντική κεραία 2 στοιχείων στα 10 μέτρα ύψος, FT 1000 και ΖΖ 1600 PA με την ισχύ να κυμαίνεται στα νόμιμα πλαίσια.Στις περίπου 12 ώρες που λειτούργησε ο σταθμός έγιναν 639 qso, με μια διακοπή 2 ωρών στις 01:00 την νύχτα καθώς δεχτήκαμε επίθεση από σμήνος αγνώστων ιπτάμενων φτερωτών αντικειμένων!! Ευτυχώς την κατάσταση έσωσε ο Παντελής SV2HWR που ανέλαβε να με καλύψει αυτό το 2ωρο που πάλευα με τον εχθρό. Τις υπόλοιπες ώρες συμπλήρωσε ο Κλεάνθης SV1JG.

Να τονίσω στο αγαπητό γκρουπέτο ότι το Ιερό mode υπερίσχυσε του ssb κατά πολύ. Ας του κάνουν άλλο ένα μνημόσυνο πριν κάνουν το τελευταίο στο δικό τους NET.








Καλή επιτυχία στην ομάδα!
e e
CW Fun

18 σχόλια:

Γκιώνης είπε...

Προκαλείς και θα τη πατήσεις.

ΚΑλή επιτυχία σε όλους.

Γκιώνης

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

Απο τοτε που καταργήθηκε επίσημα η χρήση του Κώδικα στις Εθνικές επικοινωνίες πριν 14-15 Χρόνια, παρατηρήθηκε μια έκρηξη υποβολής ημερολογιων CW σε όλους τους μεγάλους παγκόσμιους διαγωνισμούς, η οποία συνεχίστηκε με σταθερή ετήσια ποσοστιαία άνοδο μέχρι και Σήμερα ... Και συνεχίζεται ... Για να δούμε τι θα γίνει αντίστοιχα σε ενδεχόμενη κατάργηση των PSK η JT κτλ... 73

Ανώνυμος είπε...

ασχετε τα PSK JT κτλ δεν χρησιμοποιούνται σε εθνικές επικοινωνίες για να καταργηθούν.
υπαρχει εξηγηση σε αυτο που λες. Οταν καταργηθηκε το ακατανομαστο mode ολοι αυτοι οι εξαρτημενοι ψυχικα ασθενης τυποι βρηκαν διεξοδο στο ραδιοερασιτεχνισμο. σε καμμια 25αρια χρονια θα δουμε ποσοι θα μεινετε.

Ανώνυμος είπε...

μεχρι τοτε μπορειτε να χαιρεστε τις αυταπατες σας.

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

άσχετε (εσύ το ξεκίνησες!), δλδ το SITOR και τα άλλα που δουλεύουν τώρα δεν είναι μια μορφή xSK ?!? όσο για το 2ο που λες, αν ψάξεις λίγο το μέσο όρο ηλικίας των operators σε όλα τα μεγάλα CW Contests, θα δεις ότι είναι max. 35 άρα, υπάρχει ολόκληρο "φυτώριο" CW youth, το οποίο θα δεις να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο. Να μη σου αναφέρω καλύτερα ότι στο 1o Βαλκανικό High Speed Telegraphy Πρωτάθλημα που έλαβα μέρος, οι κάτω των 21 ετών ήταν συνολικά 14, ενώ οι άνω των 50 ήταν μόλις 7 ... και βγάλεις σπυράκια στα δάκτυλα και δε μπορείς να πληκτρολογήσεις στο PSK ...

Ανώνυμος είπε...

το τι μου λες δε με πειραζει. εχω ολες κιολες 15-20 επαφες PSK... οπτοε δε με συγκινεις.

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

χαίρομαι αφάνταστα. εγώ πρέπει μάλιστα να έχω αρκετά περισσότερες ... πάνω απ’όλα όμως χαίρομαι που βρίσκεσαι εδώ. 73

CW Fun είπε...

Ρε τι πάθαμε, μας την έπεσε το γκρουπέτο!!

Όταν θα έχει κάτι αξιόλογο το psk kai to JT να μας δείξει να το κουβεντιάσουμε. Προς το παρόν είναι ένα κακό παραμυθάκι, λέσχες, κλαμπάκια, νετάκια και μεταξύ μας pdf βραβειάκια. Ενα ένα τα κλαμπάκια κλείνουν μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις εξαγγελίες τους.

Τώρα σύντομα που θα διαλύσει και το δικό σας θα σας κάνουμε δωρεάν μνημόσυνο!

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

Και θα προσφέρουμε αφιλοκερδώς δωρεάν μαθήματα του Κώδικα ... σε όλους τους μετανοημένους ...

Γκιώνης είπε...

Το τραβάει ο οργανισμός σας νομίζω.

http://www.zougla.gr/kosmos/article/tin-deftera-i-india-apoxereta-ton-tilegrafo

Αντε και στα δικά σας.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

μιχαλη το γεγονος οτι σε καθε αρθρο που γραφεις αναφερεσαι στο γκρουπετο σημαινει οτι εχουμε αξια....

Προσωπικα εχω εισηγηθει οπως γνωριζεις στο θειο την στροφη προς το CW. γιατι QRP = CW και αυτο ειναι σχετικα αδιαπραγματευτο.
οσο για τα ψηφιακα mode μη τα βαζεις στο ιδιο τσουβαλι ολα. το JT εχει ταιραστιο επιστημονικο - μαθηματικο ενδιαφερον. και δεν νομιζω οτι στο JT υπαρχουν κλαμπακια που ανταλασουν pdfακια.

CW Fun είπε...

((...Προσωπικα εχω εισηγηθει οπως γνωριζεις στο θειο την στροφη προς το CW. γιατι QRP = CW και αυτο ειναι σχετικα αδιαπραγματευτο....))

Μπορώ να σου κρατήσω κακία τώρα;;;;;;

Γκιώνης είπε...

Ποιος θα πάει στην Ινδία για τη κηδεία? Ο Σταθης μάλλον εεεε?
Μετα διακοπές στη Γκόα.

Γκιώνης

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

Θα στείλω τα συλληπητήρια, όπως πάντα, με τηλεγράφημα.

Ανώνυμος είπε...

μπορεις?

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

Ε, πλάκα θα'χει να αμφιβάλλεις κιόλας !!

CW Fun είπε...

Κοίτα να δεις που έχουν και χιούμορ αυτοί οι γκρουπετιανοί!!

Ανώνυμος είπε...

Φημίζονται για τα χωρατά τους!