Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

VHF Contest 4-5/7/2015

Συμμετείχα το Σαββατοκύριακο που πέρασε στο Ευρωπαϊκό  VHF contest. Η καλή μου τύχη μετά την κλοπή της ντιζελογεννήτριας τον χειμώνα συνεχίστηκε. Δύο γεννήτριες βενζίνης που είχα μαζί μου βγήκαν off . Η πρώτη μια 3,5 kva κατάφερε να πάρει μπροστά(μετά από γενικό service που είχε προηγηθεί) λίγο μετά τις 7 μμ και αφού ήδη ο διαγωνισμός είχε αρχίσει δύο ώρες νωρίτερα. Μετά από μισή ώρα λειτουργίας μας "χαιρέτησε", αιτία οι σκουριές που είχε το Κινέζικο ρεζερβουάρ!!

Η επόμενη, μία 1 kva τύπου βαλιτσάκι, από τα βάθη της Κίνας και αυτή ποτέ δεν δούλεψε σωστά.Δεν άντεχε τα 100 watts εκπομπής και έσβηνε. Αποτέλεσμα να δουλεύω στα 50 και να ελαχιστοποιήσω τα προβλήματα, φυσικά μόλις νύχτωσε δεν σήκωνε τον φωτισμό και δούλευα σαν ανθρακωρύχος με το φακό στο κεφάλι. Την επόμενη μέρα Κυριακή μου έκανε την τιμή να δουλέψει 3 ώρες πριν αποχαιρετήσει τα εγκόσμια.

Τελικά κατάφερα να λειτουργήσω τον σταθμό μόνο 6 ώρες κάνοντας 26 επαφές και 9076 πόντους/χιλιόμετρα. Θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα!!
Λόγω του δημοψηφίσματος η συμμετοχή ήταν πολύ περιορισμένη, ενώ η διάδοση χάλια με εξαίρεση μικρά ανοίγματα.
Ραντεβού τον Σεπτέμβριο στο vhf contest!





e e
CW Fun

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εγώ είχα ακούσει ότι τα "βαλιτσάκια" αντέχουν και 500W. Μαλακίες μου έλεγαν Ε?

CW Fun είπε...

Εξαρτάται, το συγκεκριμένο που είχα είναι για πέταμα.Έχω δουλέψει στο παρελθόν Honda βαλιτσάκι και σήκωνε άνετα φορτίο κοντά στο Kilowatt, 60 αμπέρ στα 14 volt.